Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Lodos Çanakkale’yi savurdu
Şiddetli lodos fırtınası deniz ve karada yaşamı olumsuz etkilerken adalarla ulaşım bağlantısı koptu,Çanakkale Boğazında karşılıklı seferler sadece Çanakkale-Eceabat arası yapılabildi.Lapseki-Gelibolu seferleri geçici olarak durdurulunca İstanbul-Biga arası kara ulaşımını sağlayan şehirlerarası yolcu firmalarına ait otobüsler Eceabat ve Çanakkale hatlarını kullanmak zorunda kaldılar.

Lodos fırtınasının şiddetine dayanamayan bazı ağaçlar köklerinden kopup sokak aralarında savrulurken Demircioğlu ve İnönü Caddelerinde esnafların işyeri önlerinde bulunan teşhir malzemeleri ile çöp konteynırları sürüklendi.Fırtına ile birlikte öğleden sonra başlayan aralıklı yağış da fırtınanın hızını kesmeye yetmedi.

Saatte hızı zaman, zaman 90 kilometreyi bulan şiddetli lodos fırtınası Çanakkale’de deniz ve ana karada etkili oldu. Fırtına nedeniyle Çanakkale’nin Bozcaada ve Gökçeada ile deniz ulaşımı bağlantısı koparken Gelibolu-Lapseki hattı karşılıklı boğaz seferlerine kapatıldı. Çanakkale Özel İdaresine ait GESTAŞ firması tarafından yürütülen boğaz geçişi için sadece Çanakkale-Eceabat hattında karşılıklı gemi seferleri yapılabildi. Şiddetli fırtına nedeniyle Çanakkale’nin Fevzipaşa, Namık Kemal ve Barbaros Mahallelerinde ağaçlar fırtınanın şiddetine dayanamadı.

Aracın üzerine düştü

Fevzipaşa Mahallesi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Nedime Hanım Binası bahçesindeki ağaçtan kopan dal park halindeki bir aracın üzerine devrildi. Ağacın devrildiği sırada sokak üzerinde hiç kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Ağacın araç üzerine devrilmesi ile oluşan gürültü o sırada Güzel Sanatlar binasında derste olan öğrencileri ve mahalle sakinlerini korkuttu. Park halindeki 17 EU 164 plakalı aracın arka kısmından aracın içine giren ağacı bir parçası da ikinci kattaki bir evin balkonuna isabet etti. Ne olduğunu anlamayan ev halkı panikle kendini dışarı attı. Durumun polise haber verilmesi ile olay yerine bir çekici ve belediye ağaç kesim görevlileri geldi. Yolu tamamen kapatan ağacı ekiplerin hızarla kesmesinin ardından yol trafiğe tekrar açıldı.Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.

Konteynırlar sürüklendi

Kentin en yoğun alışveriş merkezlerinden biri olan Demircioğlu Caddesi’nde ise esnafların çöp konteynırları yerlerde sürüklendi. Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan uyarı anonslarında yurttaşların can ve mal güvenliğine karşı dikkatli olmaları istendi. Okul çıkışlarında ise okul idarecileri olası çatı, kiremit yaralanmalarına karşı öğrencileri uyardı. Fırtınanın devamı halinde THY’nin yapacağı bu haftaki tarifeli İstanbul-Çanakkale seferlerinin iptalinin söz konusu olabileceği bildirildi. Çanakkale merkezin yanı sıra ilçelerde de etkili olan fırtınanın hayatı olumsuz etkilediği vurgulandı.

Kılavuz hizmeti durduruldu

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos, deniz ulaşımında aksaklıklara neden oluyor. Edinilen bilgiye göre, saatteki hızı zaman zaman 60-70 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilere verilen kılavuz kaptan hizmeti durduruldu. Gemi Trafik Hizmetleri yetkilileri tarafından telsizden Türkçe ve İngilizce anons yapılıp, gemi kaptanlarının hava muhalefeti nedeniyle dikkatli seyretmeleri ve gerekli tedbirleri almaları istendi. Öte yandan, Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen, ancak rüzgarın dinmesini bekleyen yaklaşık 20 gemi, boğazın kuzey ve güney girişinde demir attı.

Kaynak: Çanakkale OLAY
Eklenme tarihi: 14.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVRASYA EXPRES
 UNİCORİMAN
 COBRA Yachting-Bo..
 MEGAMAR Denizcili..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 GÜNGÖR Denizcilik
 YILTUR Denizcilik
 KARADENİZ Yatçılı..
 ORSA Tanker İşlet..
 GUNGOR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim