Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye-İtalya deniz hattında gemi sayısı artıyor
U.N Ro-Ro İşletmeleri AŞ ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortak girişimi ile Mersin ile İtalya'nın Trieste Limanı arasında başlatılan Ro-Ro gemi sayısının ikiye çıkarıldığı bildirildi.

U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Solakoğlu, ''Sektör Dayanışma Toplantıları''na katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, ilk seferi bu yılın mart ayında gerçekleştirilen Ro-Ro gemi seferine olan talebin her geçen gün arttığını söyledi.

Seferlerin başlatılmasının, krizin etkisini artırdığı bir döneme rastladığını belirten Solakoğlu, ''Krizin yaşandığı bir dönemde Mersin-Trieste arasında ilk gemi seferini başlatarak bu hatta ne kadar güvendiğimizi gösterdik. Bu hattın tek gemi ile kalmayacağını, 2 hatta 3 gemi ile yola devam edeceğini ilk sefere başladığımız günlerde dile getirdik'' dedi.

Başlattıkları Ro-Ro hattı ile Mersin'in potansiyeline güç kattıklarını ifade eden Solakoğlu, şöyle konuştu:

''Yaklaşık 65 TIR taşıyarak başladığımız seferlerde giderek 80, 90, 100 rakamına kadar ulaştık. Geçen ay cumartesi günü yapılan seferlerde ortalama TIR sayısında 133'e kadar çıktık. Bu rakamlar aslında şirketimizi kar ettirmekten çok uzak rakamlar. Çünkü kapasitemiz ortalama 200 TIR'dır. Bu kapasiteli bir gemide 133 TIR demek yüzde 60 doluluk oranına eş değerdir ve kar etmek mümkün değil. Ancak, ortaya çıkan zarar bizim için bir yatırımdır. Bir tüccar nasıl bir işe sermaye yatırırsa bizim sermayemiz de dayanacağımız zarardır. Bu hattın, minimum 3 gemili, iyi, istikrarlı ve karlı bir hat olmaya aday olduğuna inanıyoruz. En fazla 2-3 ay içerisinde bu karlılık gerçekleşecektir.''

VERGİSİZ AKARYAKIT DESTEĞİ BEKLENTİSİ

Solakoğlu, birçok yerde uygulanan vergisiz akaryakıt desteğinin, başlatılan seferlerin devamlılığı için Mersin'de de olması gerektiğini söyledi.

Ancak, bu konudaki prosedürün pek hızlı yürümediğini, bu nedenle hem kendilerinin hem de nakliyecilerin sıkıntı yaşadığını anlatan Solakoğlu, ''Bugün cesaret verici bir netice ile karşı karşıyayız. Vergisiz akaryakıt verildiği takdirde yapacağımızı söylediğimiz ikinci gemiyi beklentimizin henüz gerçekleşmemesine rağmen sefere koyduk. Eğer bu gerçekleşirse 3'üncü gemi de gelecek'' diye konuştu.

Mersin'in lojistik açıdan önemli bir potansiyeli barındırdığını vurgulayan Solakoğlu, şunları kaydetti:

''Mersin'e muntazam Ro-Ro hattı getirmek suretiyle, kentin potansiyeline güç kattık. Elbette bunu kar için yapıyoruz. Ama hiçbir hat kurulduğu sene kara geçmemiştir. Bu krizde zararı göze alarak Mersin'e geldik. Tesellimiz, vergisiz akaryakıt gelmemesine rağmen bölge nakliyecisinin pozitif reaksiyon vermesi.''

İKİNCİ GEMİ, FİRMALARA AVANTAJ SAĞLADI

İşletmenin İş Geliştirme Müdürü Fuat Pamukçu da, 7 Ekim'de sefere konan ikinci gemiyle hem nakliyeciye hem de ihracatçıya avantaj sağlandığını söyledi.

Daha önceleri Mersin'den Cumartesi günü kalkan geminin İtalya'dan Çarşamba günü döndüğünü belirten Pamukçu, ''Ticaret hafta sonu yoğun olduğu için Çarşamba günü dönen gemi yük bulmakta sıkıntı çekebiliyordu. Ancak, ikinci geminin sefere konulmasıyla İtalya'dan da ticaretin yoğun olduğu cumartesi günleri sefer düzenlenmeye başlandı. Karşılıklı yapılan seferlerle firmalara daha avantajlı seçenek sunmaya başladık'' dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 19.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EKSİM Denizcilik
 LAMIA Yat İşletme..
 DEKAMAR
 AVŞA ADASI Deniz ..
 ALCOR Shipping
 EGE KUMANYA
 CANAS Petrol ve G..
 AYKIN Deniz Nakli..
 GOODHOPE Shipping
 SETA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim