Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Azeri işadamından Türkiye'ye dev Gemi siparişi
Ermenistan arasındaki yakınlaşma nedeniyle Azerbaycan'la ilişkilerin gerildiği son dönemde Azeri Mansimov ailesinin Palmali Şirketler Grubu, Türk gemi yapım şirketiyle 200 milyon dolarlık anlaşma imzaladı. Palmali, gemi yapım sektörünün öncü isimlerinden Beşiktaş Group'a bu bedel karşılığında 2013 yılına kadar 10 adet gemi siparişi verdi.

Ak Parti hükümetinin Ermenistan açılımı çerçevesinde Türkiye - Ermenistan arasında İsviçre'nin Zürih kentinde 10 Ekim günü imzalanan diplomatik ilişkilerin kurulmasına dair protokol, Bursa'daki Türkiye - Ermenistan milli maçı sırasında Azeri bayraklarının toplanması gibi olaylar nedeniyle Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinde son dönemde kırılmalar yaşanmıştı.

Tam da bu kırılmaların yaşandığı dönemde Palmali Holding bünyesindeki Palmali Denizcilik Grubu, Besiktas Şirketler Grubu bünyesindeki Beşiktaş Gemi İnşaa A.Ş. ile 7100 ton taşıma kapasiteli 10 adet nehir ve deniz tipi buz sınıfı tanker inşaa ettirmek üzere kontrat imzaladı. Palmali Group'un Akatlar'daki holding binasında gerçekleştirilen imza törenine Palmali CEO'su Marif Mansimov, Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan, Palmali Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç, Palmali Denizcilik Grubu Başkan Yardımcısı Yuri Isupov, Beşiktaş Gemi İnşaa Grubu Başkanı Murat Bener ve Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Giorgio Denaro katıldı. Toplam 200 milyon dolar tutarındaki anlaşma çerçevesinde tankerler, 2010 Aralık ve 2013 Eylül tarihleri arasında Palmali'ye teslim edilecek.

GEMİ SANAYİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Anlaşmayla ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Group CEO'su Yavuz Kalkavan, İmzalanan bu anlaşma global krizin etkisiyle son derece zor günler geçiren gemi inşaa sanayimiz için çok büyük önem taşımaktadır. Yalova'da Altınova bölgesinde kurulu Beşiktaş Tersanesi'nde bu gemilerin inşaasında görev yapacak 1000 kişiye istihdam sağlanmaktadır dedi. Beşiktaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan da Biz iki şirket bir aileyiz. Söz konusu anlaşma aile arasındaki bir gelişmedir diye konuştu.

Palmali Şirketler Grubu CEO'su Marif Mansimov da Rusya ve Türk cumhuriyetlerinde deniz taşımacılığı yürüten Palmali Denizcilik Grubu'nun sahip olduğu ve işlettiği 130 gemi ile dünyanın en büyük ve önemli taşımacılık şirketlerinden biri olduğunu belirterek, Taşımacılık yaptığı bölgelerde hızla büyümekte olan Palmali Denizcilik Grubu önümüzdeki dönemde ihtiyacı olan diğer yeni gemileri de Türkiye'de, Beşiktaş Tersanesi'nde inşaa ettirme düşüncesindedir. Mübariz Mansimov başkanlığındaki Palmali Holding ile İhsan Kalkavan başkanlığındaki Beşiktaş Şirketler Grubu 1998 senesinden beri taşımacılık sektöründe iş birliği yapmaktadır diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ


Gemi elektrik avadanligi ve onlarin avtomatikasi
Siz elektromexanik ise goturursunuz ve emek haqqisi neqeder olur?

Yazan: Bayramov Serxan - 30.09.2012 16:50:34




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNGÖR Denizcilik
 ELİT Denizcilik S..
 POLATHANE Denizci..
 MOBYDİCK Yat
 DESTİNA Deniz Taş..
 SELMAR Denizcilik
 NİKMARİNE
 ESRA Denizcilik
 INTERGLOBAL Deniz..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim