Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Antalya sahillerinde sıkı denetim başlatıldı
Antalya Liman Başkanlığı 700 kilometrelik sahilde sıkı bir denetim başlattı.

Denizde 7 gün 24 saat kontrol Türkiye'de ilk olarak denizden de denetim yapılabilmesi için alınan tam donanımlı iki sürat teknesi kıyılarda seyir, can, mal ve çevre emniyetini artırarak kaza riskini de en düşük seviyelere çekecek.

Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Liman Başkanlığı, deniz trafiğini denetlemek, seyir emniyetini ve deniz güvenliğini artırmak, yerel deniz trafiği kapsamına giren deniz araçlarını anlık izleyerek kontrol altına almak amacıyla iki tekne aldı.

Antalya kıyılarında denetim yapacak kontrol tekneleriyle ilgili açıklamada bulunan Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Caner Arseven, "115 beygir gücünde 10 metre uzunluğundaki gemi ve su sporları denetim teknelerimizden ilki Yat Limanı'nda Denetleme Şefimiz Kürşat Arıcı tarafından denemeye tabi tutulmuştur. Bundan böyle gemi ve su sporları denetimi biraz daha seri yapılacaktır.” dedi.

Sırada Alanya var

Caner Arseven, bölge müdürlüğü olarak yaklaşık 700 kilometrelik kıyı şeridinde görev yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Zaman içerisinde diğer liman başkanlıklarımıza da bu teknelere benzer tekneler kazandırmaya çalışıyoruz. Antalya Liman Başkanlığı ilk denetim teknelerine sahip olan bölge müdürlüğümüz oldu. Daha önce polis, sahil güvenlik gibi kolluk kuvvetlerinden faydalanıyorduk. Antalya'ya öncelik verdik. Planımızda Alanya var. Manavgat Belediyesi ile de ortak proje yapıp nehir içi denetimi için müşterek bir tekne almayı istiyoruz. Tekneler zaten karadan denetleniyordu. Şimdi denizde yerinde denetimler yapmak arzusundayız."

Anında müdahale

Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan, "Düne kadar balıkçı tekneleriyle olaylara müdahale ediyorduk. Ancak şimdi kendi teknemiz var. Liman Başkanlığı olarak olaylara daha süratli ve anında müdahale edeceğiz" dedi. Liman Başkanı Kaplan, denizdeki denetim yetkisini daha da etkin kılmak için. Kontrol aracına uzun zamandır ihtiyaç olduğunu belirterek, "Denizde kontrol aracı olmayan liman başkanlığı düşünülemez" diye konuştu.


Eklenme tarihi: 26.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ


hayırlı
hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız

Yazan: yüksel muzuri - 6.04.2012 23:43:35




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBYDİCK Yat
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 M&M
 ONUR Makina San. ..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 EMİR Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 GÜNGÖR Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 İMDAT Gemicilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim