Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Şarbonlu hayvan taşıdığı iddia edilen gemi gidecek liman bulamıyor
Ahırkapı'da 20 gün demirledikten sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'İspanya'ya gidecek' dediği ve içinde şarbonlu hayvan bulunduğu iddia edilen "Rahmeh" isimli gemi Akdeniz'de demirleyecek liman bulamıyor.

Şarbonlu büyükbaş hayvanların tutulduğu iddia edilen Panama bandıralı ‘Rahmeh’ adlı 139 metrelik geminin ‘çıkan söylentiler nedeniyle’ gidecek liman bulamadığı, şu an için geminin ikmallerini tamamlayıp sefere çıkmak için hâlâ Akdeniz’de beklediği bildirildi.



Şarbonlu hayvan taşıdığı öne sürülen geminin Ahırkapı açıklarında demirlenmiş halde 20 günden fazla beklemiş, bölge sakinleri geminin civarında keskin bir koku olduğunu ve çok sayıda sineğin bulunduğunu bildirmişti.

İSPANYA'YA GİDECEK DENMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’ysa yük gemisi Rahmeh’le ilgili haberlerin ‘asılsız ve yalan’ olduğunu belirterek, geminin İspanya’ya doğru hareket etmek üzere İstanbul’dan ayrıldığını açıklamıştı.
6 Eylül’de İstanbul’dan ayrılıp Akdeniz’e açılan Rahmeh, Doğu Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra tekrar Ege’ye dümen kırıp Çeşme açıklarında demirlemişti.

Gemi kaptanıyla yetkililerin yaptığı görüşmeler sonrasında geminin ihtiyacı olan motor aksamlarının ve bir personelin başka limandan alınmasına karar verildiği belirtilmiş, gemi 13 Eylül günü Çeşme’den ayrılmıştı.

139 metrelik geminin bağlı olduğu acentenin vekili avukat Meltem Cırık Nurdoğdu, geminin Akdeniz’e seyri sırasında sahip değişikliği olma ihtimali nedeniyle yedek parça ve bir şirket temsilcisi katılımını sağlamak için Çeşme’de ‘transit geçiş/uğraksız olmadan’ demirlediğini kaydetti.

“Akıllarda herhangi bir soru işaretinin kalmaması için Sahil Sağlık Denetleme Merkezi doktorunun gemiye çıkması ve işlem yapmak üzere girişimde bulunuldu. Buna rağmen hava muhalefeti sebebi ile doktor gemiye çıkarılamamıştır” diyen avukat, “Geminin hedef haline gelmesi ve tüm bunlardan dolayı Türkiye kara sularında vakit kaybetmesinden dolayı gemi en uygun liman olan Beyrut’a yönlendirilmiştir. Ancak maalesef ki bu asılsız haberler Beyrut’a da sirayet etmiş ve oradan da olumlu bir sonuç alınamamıştır. Şu an için gemi ikmallerini tamamlayıp sefere çıkmak için hâlâ Akdeniz’de beklemektedir” diye konuştu.

‘KLİNİK OLARAK HASTALIK BELİRTİSİ TESPİT EDİLMEDİ'

Brezilya’dan gemi ile gönderilen büyükbaş hayvanların 18 Ağustos 2018 tarihinde Bandırma Limanı’nda gemiden tahliye edildiği aktaran Cırık Nurdoğdu, Et Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Muayene ve Komisyonu’nun hayvanlarda ‘klinik olarak herhangi bir hastalık belirtisi’ tespit etmediğini dile getirdi.

PİLOT GEMİYE ÇIKMAK İSTEMEMİŞ

Geminin Bandırma Limanı’ndaki tahliye işlemlerinin bitmesinin ardından 19 Ağustos 2018 tarihinde Cebelitarık Limanı’na gitmesi için çıkış izni verildiğini ifade eden Nurdoğdu, geminin 7 Eylül 2018 tarihinde Çanakkale Boğazı’nda yaklaşık 12 saat ‘şarbon haberleri’ dolayısıyla bekletildiği belirterek “Sözde şarbon tehlikesi, gemide canlı hayvanların bulunduğu gibi yanlış bilgilerden dolayı pilot gemiye çıkmak istememiş, saatler geçtikten sonra pilot ikna edilerek gemiye çıkışı sağlanmış ve geminin geçişine izin verilmiştir” dedi.

Mevcut haberlerden dolayı işletmecinin çok büyük zorluklar yaşadığı ifade eden avukat, “Söz konusu haberlerden ötürü Türkiye’ye karşı güven duygusu zedelenmiş olup bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesi gerekmektedir” diye konuştu.






Kaynak: ilerihaber
Eklenme tarihi: 15.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ


rahmen gemi hk.
bir kere hayvan ithalatını yapan türk alıcılar ve rahmen gemisi tarafından getirilen hayvanların şarbonlu olması ve buna bakanlıkta saglıklıdır diye açıklama yapması gariptir çünkü bu hayvan gemisi geldikten sonra şarbon olayı patlak vermiştir hayvanlar bandırmada tahliye edildikten sonra istabulda 20 gün bekliyor bir kere istanbulda 20 gün bekliyemezsiniz çünkü yabancı bayrak ve transit 20 beklemeyi neye göre yapıyor ve kim izin verdi türk bayraklı gemiler bile hava muhalefeti haricinde maksimum 2 gün bekleme süresi veriyor bu gemi nasıl 20 gün istanbulda beklemektedir ayrıca avukat cebelitarık a gidecekti diyor ama akdenizde dönüyor duruyor ayrıca avukat beyruta gidecekmişte çıkan söylentiler nedeniyle beyrut bile kabul etmiyor gibi sitemde bulunuyor

Yazan: hüseyin ballıkaya - 16.10.2018 17:37:32




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL34 Vap. H..
 NOVA Shipping
 HİLAY Denizcilik ..
 CANBAZ Denizcilik
 JASMİNE COURT Hot..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 GMARİN
 KEVSER Denizcilik
 DEEP Maritime
 M&M
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim