Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Seferlere fırtına engeli
Marmara ve Kuzey Ege'de dün akşamdan itibaren etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş yetkilileri, Kapatepe'den Gökçeada'ya 10.00, 15.00 ve 19.00'da, Gökçeada'dan Kabatepe'ye ise 07.15, 13.00 ve 17.00 saatleri arasında yapılması gereken deniz seferlerinin, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Yetkililer, bu sabah 09.00'da Çanakkale'den Bozcaada'ya, 18.00'de ise Bozcaada'dan Çanakkale'ye olan deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiğini belirterek, boğazdaki diğer seferlerin normal olarak yapıldığını kaydetti.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise poyrazın, bugün ve yarın zaman zaman etkisini artırarak devam ettireceğini bildirdi.

İDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Marmara Denizi'ndeki elverişsiz hava koşulları nedeniyle bazı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) alınan bilgiye göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bugün saat 08.00'de yapılması gereken Armutlu-Yenikapı-Bostancı ile saat 09.00'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Yine aynı gerekçeyle saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de yapılamayacak. Bu arada, Kartal-Yalova deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiği duyuruldu.

ETKİLİ POYRAZ, DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Saatteki hızı yer yer 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Tekirdağ-Erdek, Marmara Adası ve Bandırma arasındaki seferler gece saatlerinde iptal edildi. Sabah fırtınanın saatteki hızı 35 kilometreye düşmesiyle Tekirdağ-Erdek ve Marmara Adası arasındaki seferlere yeniden başlandı. Tekirdağ-Bandırma seferleri ise poyraz nedeniyle halen yapılamıyor.

ŞARKÖY

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 63 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker akşam saatlerinde saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz ve sağanak nedeniyle yollarına devam edemeyerek rotalarını Şarköy sahillerine çevirdi.

Tüm ışıklarını yakarak Şarköy sahillerine demirleyen gemilerde bulunan personel, fırtına ve 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerde geçirmek zorunda kaldı. Sabah saatlerinde fırtınanın etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 51 şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti. 12 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Şiddetli poyraz ve yağmur Şarköylü balıkçıları da olumsuz etkiledi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar balığa çıkmadı. Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geriye dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına demirlemek zorunda kaldı.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, kentte etkili olan Poyrazın saatteki hızının zaman zaman 60 kilometreye ulaştığını belirterek, fırtınanın devam edeceğini bildirdi.

Gece saatlerinden bu yana etkili olan sağanakta metrekareye 6 kilogram yağış düştüğünü ifade eden yetkililer, bu akşam yer yer etkili yağış beklendiğini belirtti. Yağış ve fırtına ile birlikte hava sıcaklığının 6-8 derece düştüğünü anlatan yetkililer, kentte en yüksek sıcaklığın 10 derece olacağını, gece saatlerinde ise sıcaklığın 7 dereceye kadar düşeceğini kaydetti.

Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 31.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 METE KARDEŞLER De..
 GEMEK Denizcilik ..
 LİDER Gemi
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 MARİNMET Deniz İn..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 TRANSATLANTIK Den..
 PAK Kimya
 AMİRAL Maritime
 KAMAN Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim