Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kırım'da alıkonulan Ukraynalı denizciler evlerine döndü
Rus basını, Ukraynalı denizcilerin “Nord” isimli Rus bandıralı balıkçı teknesinin mürettebatı ile takas edildiğini ileri sürdü. Ancak, Ukrayna söz konusu iddiaları yalanladı.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, Kremlin kontrolündeki yönetim tarafından yasa dışı olarak alıkonulan 7 Ukraynalı denizci, Ukrayna'nın ana kısmına geri döndü.

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Lyudmila Denisova, dün akşam yaptığı açıklamada, “Kırım’da yasa dışı olarak alıkonulan 7 vatandaşımız, Ukrayna'nın ana kısmına döndü. Evlerine doğru gidiyorlar.” sözlerini kaydetti.

Denisova işgalcilerin, YaMK-0041 gemisinde görevli; Sergey Kaliniçenko, Oleg Blok, Ruslan Skripnik ile YaOD 21-05 gemisinde görevli; Aleksandr Lisenyuk, Gennadiy Ongurov, Oleg İvaşçenko ve Vyaçeslav İvasenko’yu serbest bıraktığını belirtti.

RUSYA’DAN TAKAS YALANI

Aynı saatlerde, Rus basınında çıkan haberlerde Ukraynalı denizcilerin, “Nord” isimli Rus bandıralı balıkçı teknesinin mürettebatı ile takas edildiği ileri sürüldü.

Bununla ilgili olarak Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi, takasın yapılmadığını vurgulayarak, “Bugün Kırım’a dönen Nord teknesinin mürettebatı Ukrayna’da serbest hareket ediyordu. Onlar Kırım’daki Ukraynalı denizciler gibi zorla alıkonulmadı.” ifadesini kullandı.

Ukrayna Sınır Servisinden yapılan açıklamada da Nord teknesinin mürettebatı hakkında Ukrayna’da hiçbir kısıtlayıcı önlemin alınmadığı, onların Ukrayna yasalarına göre Kırım’a giriş yaptıklarını, ayrıca onların Kırım’a dönmek için neden özellikle bu günü seçtiklerinin bilinmediği ifade edilirken, “Rus basında takas yapıldığı hakkında yayılan bilgilerin manipülasyon olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyoruz.” denildi.

Ukrayna Sınır Servisi’nin açıklamasında Nord teknesinin mürettebatının da Ukrayna vatandaşları olduğu için takasın söz konusu olmadığı belirtildi.

UKRAYNA, "NORD" ADLI BALIKÇI TEKNESİNİ YAKALAMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı, 25 Mart tarihinde Azak Denizinde ihlalde bulunan “Nord” isimli Rus bayraklı balıkçı teknesini yakaladı. Teknenin işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı tespit edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, “Kontrol sırasında geminin işgal edilen Kırım’a giriş çıkış usulünü ihlal ettiği tespit edildi. Tüm mürettebatta, Kırım’da verilen sözde Rusya pasaportları bulunuyordu. Gemi Berdyansk limanına gönderildi” ifadelerini kullandı. Daha sonra mahkemenin, Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığının talebini kabul ederek balıkçı teknesine el koyma kararını aldığı belirtildi.

Gemi kaptanı Vladimir Gorbenko 6 Nisan’da mahkeme kararıyla 31 Mayıs tarihine kadar tutuklandı ama daha sonra 35 bin 240 grivna (1355 dolar) tutarında kefalet karşılığında serbest bırakıldı. Ukrayna sınırını ihlal etmekle suçlanan mürettebat üyeleri ise 7 Nisan’da para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı.

Ardından mürettebat, Rusya tarafından önce Rusya’ya daha sonra işgal altındaki Kırım’a kaçırılmaya çalışıldı. Ancak mürettebatın Ukrayna pasaportlarına sahip olmadığı için sınırdan geçmesine izin verilmedi.

NORD KAPTANINA KIRIM YASAĞI

Herson Şehir Mahkemesi, 11 Nisan’da yapılan duruşma sırasında, daha önce kefaletle serbest bırakılan ve yeni suçlamalar yöneltilen Nord gemisinin kaptanı Vladimir Gorbenko’nun ilk taleple; soruşturma görevlisi, hakim veya savcıya gelmesi ve Rus işgali altında bulunan Kırım’a ziyaret gerçekleştirmemesi gerektiğini kararlaştırmıştı. İlgili kararın 8 Haziran 2018 tarihine kadar geçerli olduğu duyurulmuştu.

MÜRETTEBATTAN İKİ KİŞİ UKRAYNA’DAN KAÇMAYA BAŞARDI

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Basın Servisi, 19 Nisan’da Nord balıkçı teknesinin mürettebatından iki kişinin, Rusya pasaportlarını kullanarak hileli yollarla Ukrayna’dan kaçıp, Belarus’a gittiğini bildirmişti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Bu geminin satışı Rusları kızdıracak







Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 01.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANTMARİN A.Ş
 ORTAKS Shipping c..
 AVŞA Denizcilik İ..
 MEGASTAR Daily Bo..
 MIRAY Internation..
 AKAR Shipping
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 EVMAR Denizcilik
 SEA PARTNER Inc.
 KURŞUN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim