Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yerli gemi savar füzeleri Yunanistan’ı rahatsız etti
Roketsan tarafından suüstü hedeflere deniz araçlarından atılmak üzere geliştirilen milli Atmaca füzesinde sonunda güzel haber geldi. Seri üretim anlaşması en çok Yunanistan’da ses getirdi.

Deniz kuvvetleri tarafından yıllardır kullanılan ABD yapımı Harpoon füzelerinin yerini alacak olan Atmaca füzelerinde sonunda seri üretim sözleşmesi imzalandı. Ada sınıf korvetler, yeni tip karakol botları, i sınıfı fırkateynler gibi Türkiye’nin son dönemde ürettiği birçok milli savaş gemisinde kullanılması hedeflenen Atmaca, Boeing firması tarafından deyim yerindeyse tane tane satılan Harpoon’ların kullanım kısıtını da ortadan kaldırmış olacak.



800kg ağırlığa, RF arayıcı başlığa ve 220+ kilometre menzile sahip olan Atmaca, neredeyse tüm teknik özellikleri ile Harpoon’dan daha iyi ve özellikle ülkemiz karasularında ve komşu ülke sınırlarında ihtiyacı fazlasıyla karşılayacak yeteneklere haiz bir ürün. Tabi sonraki süreçlerde yeni versiyonlar ile daha gelişmiş özelliklere de kavuşmuş olacaktır.



Atmaca kıyılarımızdan ateşlendiğinde bile etki alanı Yunanistan, Bulgaristan, Lübnan sınırına hatta KKTC sınırlarının tamamına erişiyor. Ürün, gerekli durumlarda araç arkasına entegre edilip kıyı savunma füzesi gibi görevler de üstlenebiliyor.

Önce F515 İ sınıfı fırkateynimiz olan İstanbul Fırkateyni’ne entegre edilecek olan Atmaca sonrasında birçok deniz aracında yer alacak. TCG Büyükada gibi geleceğe dönük gemiler de Atmaca entegrasyonuna sahip olacak. Harpoon füzelerine bağlılığı ortadan kaldıracak olması bile son derece önemli olan saldırı füzesi Atmaca, Roketsan tarafından üretilecek.

Yunan Basını'nda da ses getirdi

Sözleşme imzalanması sonrasında Yunan Basını da konuya ilgiyle yaklaştı. Özellikle son dönemde Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri manşetlerine taşıyan kaynaklar, Atmaca ile Türk deniz kuvvetlerinin artacak etkisine ve silahlı kuvvetlerinin bağımsızlaşmasına dikkat çekiyor. Yunan basınındaki bu haberlere özellikle Twitter’da Türk kullanıcılar tarafından Türk bayraklı yanıtlar verilmesi basının geri adım atmasına neden oldu ve haberleri kaldırmaya başladılar.

Aşağıda yer alan videoda Atmaca'nın testlerinden görüntüler yer alıyor.






Kaynak: Donanimhaber
Eklenme tarihi: 02.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ


gemisavar atmaca fuzesinin
Allah, çalışanları zihinlerini. açık. Etsin.. .Amin

Yazan: ismail Uyaroğlu - 3.11.2018 13:22:33




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRUP Denizcilik S..
 EDO TURİZM
 ERDOĞAN Shipping
 ONUR Makina San. ..
 BAASE & ELSEK
 VİYA Yachting
 SAMSUN Shipping
 MİNA Denizcilik v..
 İNKA
 NİSA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim