Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
Oldendorff, Çin’de 2 adet gemi inşa edecek
Alman firması Oldendorff, entegre kömür taşımacılığı ve aktarımı için Çin’de 2 adet dökme gemisi inşa edecek. İlk geminin teslimatının yapılmasının ardından 2021’de aktarmalar ve kömür kargosu teslimatları başlayacak.

Alman menşeli kuru yük gemisi firmasının sahibi ve işletmecisi Oldendorff, entegre kömür taşımacılığı ve aktarımı üzerine Vietnam’ın kuzeyindeki Nghi Son bölgesinde yeni kurulacak güç istasyonu projesi için anlaşma imzaladı.



Marubeni Corp of Japan ve Korea Electric Power Corporation (Kepco) konsorsiyumu ile birlikte imzalanan anlaşma dahilinde şirket, 25 yıl boyunca Nghi Son 2 Power Limited Şirketi (NS2PC) adına 100 milyon ton civarında kömür taşıyacak.

Oldendorff Carriers, projenin desteklenmesi amacıyla verdiği demecinde Çin’de 2 taşıma gemisinin inşaa edileceğine ve ilkinin hazır hale gelmesinden itibaren 2021’de aktarmalara ve kömür kargosu teslimatlarına başlanacağına söyledi.

Oldendorff, ayrıca taşıma operasyonlarını Vietnamlı ortaklarıyla birlikte yürütebilmek için Vietnam’ın kuzeyinde bir ofis açmayı planladıklarını açıkladı.

8.5 metresi suyun altında kalacak şekilde tasarlanan gemi, 145 metre boyunda ve 34 metrelik bir kemere sahip. Geminin boş ağırlığı 27 bin tonu buluyor ve 8.5 metre suya batma kapasitesinde.

Gemi, limanda Capesize gemilerinden kendi başına yükleme yapabilmesini sağlayan 2 ağır yük vincine sahip ve NS2PC İskelesi’nden kömürün tahliyesini kendi ağırlığı ile beslenerek yapabilecek.

Firmanın açıklamalarına göre, ayda 2 adet Capesize teslimatı yapılacak ve her gemide 2 grad’a kadar kömür taşınabilecek.

NS2PC’nin inşası, 2 x 600 MW’lik güç jeneratör üniteleri ile Kuzey Vietnam’ın Nghi Son bölgesi sahillerinde bu sene itibarıyla başladı.

Her iki ünitede 2021’de tamamlanacak. Ayrıca yılda 4 milyon ton kömür tüketmeleri de bekleniyor. Kömürün ithalatı çoğunlukla aralarında Balikpapan, Samarinda, Adang Bay, Muara Jawa ve Muara Berau ankraj yerleri olmak üzere Endonezya’nın 5 limanından Capesize gemilerine yükleme yapılarak sağlanacak.





Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 08.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VERA Denizcilik
 KEREMPE Denizcili..
 SANTRA Denizcilik..
 DOST Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
 SANOVEL İlaç
 VİLLA Denizcilik ..
 İDÇ Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
 BEKO Ticaret A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim