Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Ukrayna, Kırım'daki limanlara giren 15 gemiye el koydu
Ukrayna, işgal edilen Kırım’ın kapalı limanlarına giren 15 yabancı gemiye el koydu. Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, işgal edilen Kırım'ın limanlarına çoğunlukla Rusya bandıralı gemilerin giriş yaptığını belirtti.

Ukrayna Sınır Güvenlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Oleg Slobodyan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “İşgal edilen Kırım’a giriş yapan gemiler bizim ekonomik bölgemize veya Ukrayna limanlarına giriyorsa biz onların daha sonraki hareketini sınırlamak için önlemler alıyoruz. Şimdiden 15 gemiye el konuldu ya da onlar hakkında diğer kısıtlayıcı tedbirler uygulandı. Bu gemiler, Kırım’ın limanlarına girerek Ukrayna yasalarını ihlal etti” dedi.

İşgal edilen Kırım limanlarına toplam 940’tan fazla geminin giriş yaptığını kaydeden Slobodyan, bu gemilerin çoğunun sadece işgal edilen Kırım’daki limanları ile çalışan Rus gemilerinden oluştuğunu belirtti.

Slobodyan, “Yaptırımlar uygulandığı için Kırım’ın limanlarına giren yabancı gemilerin sayısı fazla değil. Gemi sahipleri, işgalci yönetimin davetlerini kabul etmeye istekli değil” ifadelerini kullandı.

RUSYA’DAN TEHDİT GİBİ CEVAP

Ukrayna’dan gelen sözkonusu açıklamayı yorumlayan Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi senatörlerinden Frants Klintseviç, Ukrayna’yı tehdit ederek “Biz dakikalar içinde Azak Denizi’ni herhangi bir Ukrayna gemisi için kapatabiliriz. Ve bu eylemlere başvurma ihtimalimiz her zaman var” dedi.

UKRAYNA, KIRIM’DAKİ LİMANLARI KAPATTI

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı.

Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul ettiği biliniyordu. Bu kararın ardından ulaştırma şirketlerinin işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklanmıştı.

Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu kuralların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanıyor.






Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 17.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEGASTAR Daily Bo..
 ERENLER Denizcili..
 ESENKIYI Denizcil..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 LARA Denizcilik T..
 BATUHAN Denizcili..
 LALE Denizcilik
 ESENYALI Gemi İşl..
 VBG Denizcilik
 AYSA Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim