Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
9 Kişinin hayatını kaybettiği 'Bilal Bal' gemisi davası başladı
Şile açıklarında batan 'Bilal Bal' isimli kaptansız gemide bulunan 9 mürettebatın hayatını kaybetmesine ilişkin 8 sanığın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar gemi veri girişlerini sisteme girmekle yükümlü şirketin müdürü Faik Avcı, yetkilisi Enes Caner, geminin bağlı olduğu şirketin sahibi Cevat Çavuşoğlu katılırken, müştekiler ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

"Benim ortaklığım kağıt üzerinde"

Sanıklardan Cevat Çavuşoğlu savunmasında suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, "2016 yılında bu geminin yüzde 50'sine hissedar oldum. Kalan yüzden 50'si de olayda ölen Nihat Küçük'e ait. Benim ortaklığım kağıt üzerinde. Geminin hiçbir şeyiyle ben ilgilenmiyordum. Geminin tüm işleriyle Nihat Küçük ilgilenirdi" dedi.

"Eski ve yaşlı bir gemiydi"

Sanık Faik Avcı gemi acentalığı işiyle uğraştığını söyleyerek, "Acenta olarak gemi, liman ve liman başkanlığı arasında koordine sağlarım. Yükle ilgili bilgi veririm. Gemiden aldığım tüm evrakları iletirim. Ayrıca geminin ihtiyacı olan malzemeleri de temin eder, onların limana gelişini sağlarım. Gemi eski, yaşlı, ve duyduklarımıza göre problemli bir gemiydi, ben suçsuzum" diye konuştu.
Sanık Enes Caner ise, "Sanık Faik Avcı'nın şirketinde sigortalı olarak çalışırım. Şirket adına nöbetim sırasında gemilerden evrakları alır, liman başkanlığına iletirim" diyerek kazanın meydana gelişinde suçsuz olduğunu söyledi.

Duruşmada söz alan müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Ekim 2017 tarihinde Gemlik Limanı'ndan hareket ederek Karadeniz Ereğli Limanı'na gitmekte olan Türk Bayraklı 'Bilal Bal' isimli kuru yük gemisinin 1 Kasım 2017'de saat 03.53'te EPIRB (Acil Durum Lokasyon Belirten Radyo Vericisi) sinyali alındıktan bir süre sonra Şile açıklarında battığı anlatılmıştı.

Geminin kaptan Refik Telci ile baş makinist Ali Doğan'ın yokluğunda kalkış yaptığı belirtilirken, Bilal Bal isimli geminin ekonomik ömrünü tamamlamış ve hurdaya çıkacak kadar yaşlı, bakımsız durumda olduğu, geminin batma nedeninin olay tarihindeki hava koşullarıyla bir ilgisinin bulunmadığı kaydedilmişti.

Arama kurtarma çalışmaları sonrasında gemi mürettebatından Nihat Küçük, Onur Aşkın Küçük, Cüneyd Yedican, Mahir Sanayır, Nedim Alicem, Hüsamittin Yazıcı ve Mert İlkmen'in cesetlerine ulaşıldığı kaydedilirken Engin Selçuk ve Vedat Odabaşı 'nın ise cesetlerine ulaşılamadığı belirtilmişti.

İddianamede aralarında gemi kaptanı Refik Telci ve baş makinist Ali Doğan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Şile'de 9 kişiye mezar olan gemi göz göre göre batmış
- Batan 'Bilal Bal' gemisinden kurtulan personel konuştu
- Batan ''BİLAL BAL'' gemisinden ilk görüntüler
- Derindeki dram !
- Gemi faciasında ihmaller zinciri
- Denizciler yeni bir Şile faciası olmasın diye Ankara yolunda
- Şile'de batan gemide 3 kişinin daha cesedi bulundu
- Batan geminin kayıp mürettebatından 4'üncü kişinin de cesedine ulaşıldı
- Batan geminin kayıp mürettebatına ulaşılamadı
- Şile'de kayıp mürettebatı arama çalışmalarında 6. gün
- 'Ölen kaptanların cüzdanıyla sefer yapıldı'
- Batan geminin yetki belgesi 6 yıl önce iptal edilmiş
- Şile'de batan gemide kaptan yokmuş !
- Batan geminin kayıp 11 personelinden 2 kişinin cesedine ulaşıldı
- Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi, ilk operasyonunu gerçekleştirdi
- Liman Yetkilisi: 'Bizim geminin batması ile hiç bir ilgimiz yok'
- 'Bilal Bal' gemisi battı: Gemi personeli kayıp







Eklenme tarihi: 24.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ


KOMIK
dogru kımsenın suçu yok armator kagıt uzerınde ortak!!! o ne demekse artık gemide para vermemek için kaptan ve carkçıbası yok senınde bundan haberin yok bende inandım geminın de tüm bakımları yapılmıstı hatta bogazdan gecerken sektör gemide herhangi bir hasar eksiklik varmı dediğinde hayır hersey saglam dedıler kı aksi olsa bogazı gecırmezler ama ne hıkmetse bogazı cıkar cıkmaz gemi bunyesi ve gövdesinde oluşan stress e dayanamayıp bir şekilde batıyor haaaa dunyanın sayılı klas kuruluşlarından biri olan turk loydunun kafası basmadıgı için mi bu gemiyi klastan attı kaç yıl önce elinizi vicdanınıza koyun eski ve yeterince bakım yapılamamış ancak dahili sefer imkanlarının elverdigi için denizde dolaşabilen yaşlı bir gemi....sadece bu kişler degil o geiye denize elverişlilik belgesini veren makamıda sorgulamak o makam ve kişiler hakkında da dava acılması ve mahkemede yargılanması gerekıyor kı bunuda basaracaz insallah

Yazan: BERAT YEDİCAN - 24.12.2018 21:37:27




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENWICK MARITIME
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ECE Gemi İnşaa
 TURGUT REİS Deniz..
 DİNÇ denizcilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 UNİCORİMAN
 CAN Dış Tic. ve L..
 ASPET Gemi
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim