Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir'in vapurlarından biri daha tersanelik oldu
Kocaoğlu’nun körfez için aldığı ve ‘evladiyelik’ dediği gemiler, dökülmeye başladı. Vahap Özaltay Vapuru’nun ardından pervanesinde sorun çıkan Gürsel Aksel de tersanelik oldu.

İzmir Büyüksehir Belediyesi'nin 117 milyon Euro'ya satın aldıgı katamaran tekneler daha filoya katılalı 2 yıl bile olmadan bir bir dökülmeye basladı. Geçtigimiz haftalarda zeminindeki erime nedeniyle su alan ve onarım için ihaleye çıkılan Vahap Özaltay Vapuru'nun ardından simdi de Gürsel Aksel Vapuru tersanelik oldu. Izmir Büyüksehir Belediyesi, 2012 yılında kent içi toplu tasımacılıkta deniz ulasımının payını artırmak, ekonomik ömrünü tamamlayan iç hatlar vapurlarının yerine Izmirlilere çagdas ve konforlu deniz ulasımı hizmeti verebilmek amacıyla ihaleye çıktı. Yeni alınacak teknelerin gövdelerinin karbon kompozitten yapılacak olması tartısmaları da beraberinde getirdi. Meslek odaları o süreçte katamaran cinsi teknelerin iç körfeze uygun olmadıgını, karbon kompozit gövdeli teknelerin de isletme maliyetlerinin yüksek olacagını öne sürerek Büyüksehir Belediyesi'nden sartnamede degisiklige gitmesini istediyse de Baskan Aziz Kocaoglu uyarıları dikkate almadı. 2012 yılında gerçeklestirilen ihaleyi, merkezi Yalova'da bulunan Özata Tersanecilik kazandı. 15 vapurdan olusan yeni filonun son teslimatı 2017 yılının ikinci yarısında yapıldı. Fakat yeni nesil vapurların isletme maliyetlerinin diger vapurlara göre yüksek olması IZDENIZ'de sıkıntı yarattı. Yakıt giderleri büyük ölçüde arttı. Ihale sürecinde Baskan Kocaoglu'nun 'evladiyelik' dedigi tekneler, filoya katılalı 2 yıl bile olmadan dökülmeye basladı. Filoya 11. gemi olarak 2017 yılı ortalarında katılan Vahap Özaltay, taban kısmındaki erime nedeniyle su almaya baslayınca tadilata alındı.



ADRES TUZLA

Özaltay'ı Gürsel Aksel Vapuru izledi. IZDENIZ Genel Müdürlügü, geçtigimiz günlerde resmi internet sitesinde yayınladıgı ihale ilanında Gürsel Aksel'in pervane kanadında meydana gelen deformasyon nedeniyle 21 Aralık itibariyle Tuzla'da Torgem Tersanesi'nde karaya çekilecegini duyurdu. Ihale ilanında asınan pervanenin resimlerine de yer verildi. Izmir Büyüksehir Belediyesi'ne 117 milyon Avroya mal olan yeni nesil gemilerin filoya katılalı daha iki yıl bile olmadan art arda tersanelik olması skandal olarak nitelendirildi.

KARANTİNA SİFTAH YAPTI

İzmir Büyüksehir Belediyesi, IZDENIZ tarafından gerçeklestirilen Karantina gemi seferlerinin startını verdi. Sabah 07.40'da Karantina Iskelesi'nden Pasaport'a ilk seferini yapan geminin yolcuları arasında Izmir Büyüksehir Belediye Baskanı Aziz Kocaoglu ve Konak Belediye Baskanı Sema Pekdas da vardı.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 28.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SINKO Internation..
 EMRE Denizcilik
 ULUSOY Denizyolla..
 STATU Gemi Kirala..
 INSPEKTOR Marıne ..
 YILMAR Denizcilik..
 SANTRA Denizcilik..
 BERRAK Denizcilik
 OF Shipping
 MEGASTAR Daily Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim