Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Kadın girişimci, denizi olmayan Manisa'da tekne üretiyor
Manisa’da uzun yıllar bir fabrikada yöneticilik yaptıktan sonra evine tadilata gelen ustadan özenerek, ahşap masa, sandalye üretimi işine giren endüstri mühendisi Nur Ülker, şimdi ise kurduğu atölyede 6 kişilik ekiple tur teknesi yapımına başladı. Ülker, 100 bin TL maliyetle 3 ay içerisinde tamamlamayı planlandığı tekneyi Aydın’ın Didim ilçesinde denize indirmeyi hedefliyor.



Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan endüstri mühendisi 54 yaşındaki Nur Ülker, bir merakla başladığı ahşap boyama sanatını geliştirerek, önce ahşap masa ve sandalye üretimi yaptı, ardından hedeflerini büyüterek tur teknesi yapımı işine girdi. Uzun yılladır Manisa’da yöneticilik yaptığı fabrikadan da ayrılan kadın girişimci Nur Ülker, Şehzadeler ilçesindeki Kömürcüler Sitesi’nde açtığı atölyede 6 kişilik ekip kurarak, tekne imalatına başladı. Yaklaşık 100 bin liraya mal etmeyi planladığı 12 metrelik tur teknesinin yapımına geçtiğimiz yılın aralık ayında başlayan Ülker, 3 ay içerisinde ilk teknesini Aydın’ın Didim ilçesinde denize indirmeye hedefliyor. Tekne imalatına başlama süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Ülker, “Dokuz Eylül Üniversitesi endüstri mühendisliği bölümünden 1987 yılında mezun oldum. Farklı işletmelerde yöneticilik yaptım. İzmir yolu Karaçam köyünde bir dairem vardı. Bahçeme kamelya yaptırmak için usta çağırdım. Usta kamelyayı yaparken çok hoşuma gitti. Bende ustayla birlikte çalışmaya başladım” dedi.

Evindeki tadilatın bitmesinin ardından ustayla ayrılmadıklarını ve birlikte çalışmaya devam ettiklerini anlatan Ülker, “Ahşap üzerine çalışmaya başladık. Bahçe mobilyaları, sauna, ahşap ev, çit, masalar, kafeterya dekorasyonu gibi aklımıza ne gelirse yapmaya başladık. Tekne yapımı da çok ilgimi çeken bir konuydu. Bunun için Manisa'da yapılabilir mi şeklinde bir araştırma yaptık. Sipariş aldık. İzmir Karaburun'dan bir ustamız geldi. Onunla birlikte çalışmaya başladık. Kalıplarını ustamız çıkarıyor. Bizim elemanlarımız kesim yapıyor. Ustamızın gözetimi altında şu an montaj çalışması devam ediyor. Teknemiz 12 metre uzunluğunda olacak. Bundan sonra değişik boyutlarda tekneler yapabiliriz. 100 bin liraya mal etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Denize kıyısı olmayan Manisa’da tekne üretimi yapmasının kimileri tarafından şaşkınlıkla karşılandığını vurgulayan Ülker, “Manisa'da ilk defa tekne üretimi olduğu için baya bir şaşkınlıkla karşılandık. Şubat sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Belki daha önce de denize indirebiliriz. Aydın Didim'de denize inecek” dedi.

Girişimci kadınlara da tavsiyelerde bulunan Ülker, içinde çalışma azmi olan hiçbir kadının üretime katılmaktan korkmaması gerektiğini belirterek, çalışmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.




Kaynak: Youtube (İHA)
Eklenme tarihi: 04.02.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 BALU Yatçılık
 TEMEL Denizcilik ..
 TURGUT OKAN Deniz..
 AKDEN Denizcilik ..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 NARAL Denizcilik
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim