Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Yük gemisi Gazimağusa açıklarında karaya oturdu
KKTC Gazimağusa açıklarında 2 Aralık’tan beri demirli bulunan Tanzanya bayraklı Salim N1 simli tanker gemi şiddetli fırtına nedeniyle dün sabah Gülseren Gazinosu yakınlarında karaya oturdu.

Hava tahmin raporlarına göre bugün ve yarın devam etmesi beklenen fırtınadan dolayı kurtarma çalışmalarına ancak pazar veya pazartesi başlanabileceği öğrenildi.

ARIZALANINCA MAĞUSA LİMANI AÇIKLARINA SIĞINMIŞTI

Türkiye’ye gitmek üzere Malta’dan yola çıkan Salim-N1 isimli geminin yaşadığı bir arızadan dolayı yaklaşık 1 buçuk ay önce Mağusa Limanı açıklarına demirlediği öğrenildi.

Geminin tanker gemisi olduğunu söyleyen Salim- N1 isimli geminin acenteliğini yapan Sabah Shipping sahibi Mahir Houkan, geminin arızasının giderildiğini ancak hava şartlarından dolayı yoluna devam edemediğini ifade etti.

Hava şartlarının kötü olması nedeni ile geminin Mağusa Limanı açıklarında beklemeye devam ettiğini söyleyen Houkan, dün sabah saatlerinde geminin fırtınadan dolayı çapasının koptuğunu ve karaya sürüklendiğini anlattı.



GEMİ KAYALIK DEĞİL, KUMLUK ALANA OTURDU

Geminin kayalık değil kumluk bölgeye oturduğu tespit edilirken, bu şans olarak değerlendirildi.

Houkan geminin kumluk alana oturması nedeni ile kurtarılmasının kolay olacağını ifade etti. Sürüklenme esnasında geminin dümeninin kırıldığı, zincirlerinin ve çapasının koptuğu tespit edildi. Houkan, geminin altında yırtık olması halinde ise zararın büyüyebileceğini belirtti.

Kurtarma çalışmalarının başlatılabilmesi için hava şartlarının şuan müsait olmadığını belirten Houkan, hava şartlarının düzelmesi halinde bir iki gün içerisinde gemiyi kurtarma çalışmalarının başlayacağını ve geminin kurtarılmasının yaklaşık 15 bin Dolara mal olacağını ifade etti.

HAKSEN: "İşten çıkarılan personeller yüzünden müdahale edilemedi"

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Genel Sekreteri Fırat Yılmaz, dün Mağusa’da Salim-N1 isimli geminin halatlarının kopması sonucu fırtınanın da etkisiyle Gülseren Gazinosu önünde karaya oturmasını Deniz İş Yasasının eksikliğine bağladı.

“Yaşanan durum Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketindeki keyfiliğin, Deniz İş Yasasının eksikliğinin yeni bir göstergesidir” diyen Yılmaz, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili şirkete çağrı yaparak “ yapılan yanlıştan bir an önce dönerek tam kapasite ve sağlıklı şartlarda faaliyet göstermek üzere 11 gencimizi yeniden istihdam etmelerini talep ediyoruz. İş işten geçtikten can ve mal kaybı yaşandıktan sonra telafisi imkânsız olacaktır.” İfadelerini kullandı.

YILMAZ: “Yanlışınızdan dönün”

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi’nin “sözde bütçe azlığı nedeniyle işten çıkardığı 11 personelin yokluğu” nedeniyle olaya müdahale edemediğini savunan Yılmaz, “Bütçe yokluğunu bahane gösteren şirket bir radyo elemanı bir de hukukçu istihdam etmek için bütçe bulmakta zorlanmamıştır” iddiasında bulundu.

Olası bir can kaybının hesabını hükümet, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ve bu gibi olaylara müdahale etmek için var olan şirket yetkililerinin nasıl vereceğini soran Yılmaz, “HAKSEN, karasularımıza girdikleri andan itibaren bize emanet olan can ve malları riske atmadan doğru yolu bulması için hükümete çağrısını yineliyor. Yanlışınızdan dönün. Çünkü yanlışınızda ısrar ederseniz kaybolacak canların telafisini hiçbir hukuk sistemi, hiçbir tazminat ve hiçbir siyasi bedel telafi edemez” ifadelerini kullandı.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- KKTC, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma 'da işler karışık





Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 08.02.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVŞA ADASI Deniz ..
 ANKA Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 INTERGLOBAL Deniz..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 METE KARDEŞLER De..
 ATLAS Gemi İşletm..
 ANTMARİN A.Ş
 ERS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim