Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizciler gençlere sektörü anlattı
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, Ege Bölgesi'nde 17 üniversiteden 11 bin öğrencinin katıldığı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı'nda gençlerle denizcilik sektörünün duayenlerini bir araya getirdi.



Dokuz Eylül Üniversitesi'nin koordinasyonunda yapılan fuarda stant açan İMEAK DTO İzmir Şubesi, her biri denizcilik sektörünün farklı alanında yetkin olan kişilerin katılımıyla 'Denizcilik Sektöründe Kariyer Fırsatları' paneli düzenledi. Türkiye'nin denizcilikte büyüme potansiyeline dikkat çeken sektör temsilcileri, gençlere denizde iş olduğunu belirterek, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeleri ve sektördeki gelişmeleri takip edip kendilerini geliştirmeleri tavsiyelerinde bulundu. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizciliğin 48 alt sektörden oluştuğunu belirterek, gençlerin yönelecekleri alanı tercih etmeleri ve dört yıllık eğitim sürecinin sonunda gerekli altyapının ne olduğunu görmeleri için sektörün yetkin isimleri ile öğrencileri buluşturduklarını söyledi. Öztürk, "Ülkemizde genç işsizliği oranı çok yüksek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği ile 'Denizde iş var, denizde gelecek var' diyerek özellikle gençlerin istihdam imkânları üzerine odaklandık. Türk denizcilik sektörünün büyümeye devam edeceğine, iyi eğitim almış, dünya insanı olarak kendini yetiştirmiş gençlere yeni iş fırsatları doğacağına inanıyoruz" dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 15.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ


sektör
Deniz ticaret odası izmir şubesi denizde iş seferberliği altında öğrencilere denizde iş imkanlarını anlatmışlar kuru laf mezun olan öğrencilerle gemide iş bulma orantılımı açılan okulların alt yapısı varmı eğitim kalitesi hangi seviyede en son açıklanan dünyada 500 üniversite arasında türk üniversitesi yok isterseniz size bir öğrenci göndereyim rusya stpetersburg denizcilik üniversitesi makine bölümü okuyor ileri seviye ingilizce rusça biliyor ayrıca cnc mezunu çocuk bu ülkede staj yapmak için gemi bulamadı çocuklar daha okul seviyesinde bu meslekten soğuyor stajını terk eden öğrenci gördüm sokarım bu mesleğe diyerek çünki bu meslekde rezillik diz boyu

Yazan: yavuz akyol - 15.03.2019 21:10:13




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 UZMAR
 TURGUT OKAN Deniz..
 AQUANAUT Diving
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 LİDER Gemi San.Tu..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 ESENKIYI Denizcil..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim