Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İşçilerin Hakkını Aradım, Tersane Patronu Torlak Küfür Edip Saldırdı
Sendika başkanı Dinç, hakları ödenmeden işten çıkarılan 25 işçinin durumunu konuşmaya gittiği tersane sahibi Torlak'ı küfür edip fiziksel saldırıda bulunduğu iddiasıyla mahkemeye verdi. İşçiler hakları için tersane önünde direnişe başladı.

Liman, Tersane Gemi Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (LİMTER-İŞ) Başkanı Cem Dinç, Tuzla'daki Torgem tersanesi sahibi Kenan Torlak hakkında, kendisine küfür edip saldırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İşçiler haklarını alana kadar direnişte
Dinç'in haklarını görüşmek için gittiği, üç aylık maaşları ve tazminatları ödenmeden, "ekonomik kriz" gerekçesiyle işten çıkarılan 25 işçiyse, bugün tersane önünde direnişe başladı. İşçiler, haklarını alana kadar, tersane önünde beklemeyi sürdürecekler. İşçiler, Torgem tersanesine bağlı Yet Denizcilik taşeron şirketinde çalışıyordu.

Direnen işçiler kazanmıştı

Torgem tersanesinde, bu yıl başında kriz gerekçesiyle çıkarılan işçiler 10 günlük bir direnişin sonunda haklarını almıştı. işçiler Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Tuzla ilçe binası, Taksim'de Galatasaray Meydanı ve Ankara'da Meclis ve Çalışma Bakanlığı binaları önünde basın açıklaması, işveren Torlak ve Etna-Özdemir taşeron firmasına ait arabaların önünün kesilmesi gibi eylemler yapmıştı.

Önce küfür etti, sonra saldırdı

bianet'in görüştüğü Dinç, dün (9 Kasım) sabah saatlerinde dört kişilik bir heyet olarak Torlak'la görüşmek istediklerini, Torlak'ın "Yalnızca sendika başkanıyla görüşeceğim" diye haber göndermesi üzerine içeri girdiğini söyledi.

Dinç, önce "Para yok, veremem" diyen Torlak'ın, sorunu nasıl çözeceklerini sorması üzerine tarz değiştirdiğini, kaba konuşmaya başladığını, tehdit ettiğini söyledi. Dinç'in anlattığına göre, "Bu tarzda konuşamayız ben çıkıyorum" dedikten sonra Torlak arka arkaya küfür etti; Dinç yeniden içeri girdiğinde de korumaları kapıyı kapattı; Torlağın savurduğu yumruk kısmen Dinç'e isabet etti; korumalar da tartakladı. Dinç'in Torlak'ın oğlu olduğunu düşündüğü kişinin "Kapıyı açın, çıksın" demesi üzerine de Dinç odadan çıkabildi.

LİMTER-İŞ olay üzerine dün suç duyurusunda bulundu; Dinç bir süre sonra Torlak ve tersane işverenlerinin örgütü GİSBİR Başkanı Murat Bayraktar'ın da savcılığa geldiğini gördüklerini söyledi.

Kaynak: Bianet.org
Eklenme tarihi: 11.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURHAN Denizcili..
 ATASOY Uluslarara..
 ARAZLAR Denizcili..
 SAROS Dalgıçlık H..
 DETEK Deniz Tekno..
 KAYRAPORT Liman I..
 SUNSAİL
 PASİFİK Lojistik ..
 MİNA Denizcilik v..
 OZKAN DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim