Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Savunma sanayisinde İhracatı uçuracak 10 imza
İhracatta rekor kıran Türk savunma sanayisi Malezyalı şirket ve kuruluşlarla 10 iş birliği belgesi imzaladı. Ortak üretim ve teknoloji transferi de yapılacak.

Türk savunma sanayisi firmaları, Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı'nda (LIMA 2019) Malezyalı şirket ve kuruluşlarla 10 iş birliği belgesi imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı ve Türk savunma sanayisi şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı fuarda, Malezya makamları başta olmak üzere diğer katılımcı ülke temsilcileriyle üst düzey görüşmeler yapıldı.

ORTAK ÜRETİM YAPILACAK

Fuarın sadece sektördeki profesyonellere açık ilk 3 gününde Türk firmaları, Malezyalı şirket ve kuruluşlarla 10 mutabakat metni imzaladı. Bu kapsamda, TUSAŞ ve Malaysian Aerospace Industry Associaton arasında havacılık alanında ürün alışverişi, bilgi alışverişi, üretim ortak faaliyetlerini, ROKETSAN ve Pyrotechnical Ordnance Malaysia SDN.BHD arasında da roket yakıtları, patlayıcılar gibi alanlarda teknoloji paylaşımı, ortak üretim gibi faaliyetleri hedefleyen adımlar atıldı. Trabzon Silah Sanayi AŞ (TİSAŞ), Zigana PX-9 model tabancanın IDC Technologies SDN. BHD. ile teknoloji transferine ve Malezya'da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzaladı. Denizcilik alanında ise İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret AŞ ile Boustead Langkawi Tersanesi arasında iş birliği; İstanbul Tersanesi, SEFT Gemi Tasarım, Malezya Teknoloji Saklama Kurumu (Technology Depository Agency Berhad-TDA) ve Kuala Lumpur Üniversitesi arasında ise iş birliğine yönelik iyi niyet anlaşması imza altına alındı.

SAVUNMADAKİ BAŞARI YENİ YENİ ANLAMLANDIRILIYOR

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Türk savunma sanayisini Malezya'da desteklemenin görevleri arasında üst sıralarda olduğunu söyledi. Savunma sanayisinin ekonomik büyüklüğü, ülkelerin bu alanda olabildiğince bağımsız hale gelmesi ve dışa bağımlığının aşılması, yardımlaşma gibi unsurlarıyla oldukça önem taşıdığını belirten Kavakcı, "Bölgede, Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir oyuncu olduğu biliniyor. Malezya'dayız ama Malezya'yı konuşmuyoruz. Türkiye'nin coğrafi anlamda uzak olsa da gönül bağının olduğu bir bölge. Türkiye'yi filmler, sanat ve tekstil ürünleriyle çok iyi tanıyorlar fakat savunma sanayisinde olan başarımızı yeni yeni anlamlandırabiliyorlar" dedi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 01.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SİNOMAR Denizcili..
 AKMAR Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ONEY Denizcilik G..
 SELEN Denizcilik
 KLAS Gemi acental..
 POLATHANE Denizci..
 SERVER Denizcilik..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 İDÇ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim