Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Ortaköy'de geleneksel balık günü
Türkiye Cumhuriyetinin ilk sivil denizcilik okulu olan ve 1927’den beri denizcilik eğitimi veren Ortaköy Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği 28 Nisan Pazar günü Geleneksel Balık Günü’nde bir araya geldi.



Ortaköy Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği ve Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte düzenlenen Geleneksel Balık Günü büyük bir coşku ile gerçekleşti. Etkinlik yoğun ilgi gördü. Etkinliğe İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Başkanı Feramuz Aşkın, Bandırma Liman Başkanı Kürşad Ayyıldız, Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri de katıldı.

Etkinlikte, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin adının İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne dönüştürülerek eğitim programına denizcilik harici bölümlerin eklemesi konuşuldu. Okulun ülkemizde bulunan ilk denizcilik okulu olmasını sebebiyle denizcilik eğitimlerine devam edilmesi vurgulandı. Deniz Ticaret Odası'nın desteği istendi.

"Ziya Kalkavan isminin kaldırılmaması yönünde talepte bulunacağız"

Etkinlikte söz alan DTO Başkanı Tamer Kıran; "Okulla ilgili son gelişmeyi rastlantı eseri basından öğrendik. O günden bu yana mezunların ve camianın kabul edeceği doğrultuda çalışmalarımızı sürdürdük. Yakın zamanda Milli Eğitim Bakanı ile özel olarak görüşeceğiz 1927’den beri denizcilik eğitimi verilen kurumun denizcilik özelliğinin kaybolmaması, Ziya Kalkavan isminin kaldırılmaması yönünde iki net talepte bulunacağız"dedi.

Karşılama töreni sonrası okul öğrencileri Ortaköy Marşını ve Ortaköy Denizci Andı’nı okudu. Gemini Denizcilik Armatörü Ahmet Levent Horasanlı'ya uygulamalı eğitime destek olarak Gemi Makinaları İşletme bölümüne jeneratör bağışından dolayı okul idaresi ve mezunlar derneği tarafından plaket takdim edildi. 16.Geleneksel Balık Günü’ne vermiş oldukları destek sebebi ile sponsorlar Vento Denizcilik, Hicri Ercili Denizcilik, Alize Acente, Gn Group, Delmar Safety, Zeymarine ve Deniz Ticaret Odası’na teşekkür plaketleri takdim edildi. Canlı müzik eşliğinde yemek servisiyle devam eden gün toplu fotoğraf çekimleri ile noktalandı.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 01.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PARİON Gözetim
 DOGANATA Denizcil..
 SEAHAWK Training ..
 MONO Denizcilik
 NES TEKNOLOJİ
 NAKLET Ticaret Lt..
 SUNSAİL
 AKDEN Denizcilik ..
 A1 Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim