Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları başladı
Mersin’de 3,5 ay önce haciz işlemlerinden dolayı açıkta bekletilirken fırtınada sürüklenerek karaya oturan Lübnan bayraklı ’Wardeh’ adli canlı hayvan taşıma gemisi kurtarılmaya başlandı.

Mersin Liman Başkanlığı kontrolünde gemiyi satın alan firma tarafından yapılan çalışmalarda, geminin içindeki su ve kum boşaltılırken, çekilecek duruma getirilmeye çalışılıyor. Birkaç gün içinde geminin çekilecek duruma gelmesi beklenirken, bazı vatandaşlar da kıyıdan meraklı gözlerle çalışmaları izliyor.



Lübnan’daki alacaklısının açtığı dava nedeniyle haciz işlemi uygulanmasından dolayı bir yıldan fazla süredir Mersin Limanı açıklarında demirliyken, 15 Ocak tarihinde saatteki hızı 90 kilometreye varan fırtınada sürüklenerek karaya oturan ’Wardeh’ adlı kargo gemisi için önce güvenlik önlemleri alınmış, ardından acil ihaleye çıkarak satışı gerçekleştirilmişti. Ocak ayında Mersin Liman Başkanlığında yapılan ihaleye, çeşitli illerden 14 gemicilik ve nakliye firması açık artırma usulüyle hacizli gemi ’Wardeh’ için fiyat vermişti. Yapılan ihale sonucunda 9 milyon liralık ihale bedeli ile Bey Gübre adlı firma geminin yeni sahibi olmuştu.

Kurtarma çalışmaları başladı

İhale süreci ve paranın yatırılması işlemlerinin bitmesi üzerine firma, gemiyi kurtarma çalışmalarına başladı. Mersin Liman Başkanlığı kontrolünde başlayan kurtarma çalışmalarında, 4 römorkör ve tekne gemiyi önce çekilecek duruma getirmek için çalışma yürütüyor. Ekipler ilk önce sürüklendiği sırada geminin içine dolan su ve kumu boşaltmak için çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda su tamamen çekilirken, kumu çekme çalışmalarında da sona gelindi. Birkaç gün içinde geminin çekilecek duruma gelmesi beklenirken, bazı vatandaşlar da kıyıdan meraklı gözlerle çalışmaları izliyor. Özellikle geminin sağ tarafında yeniden yatmaması için kum torbalarının konulması ise dikkat çekti.

İçerisinde 400 ton fuel oil bulunuyor

Öte yandan, Atatürk Parkı arkasındaki eski lunaparkın olduğu bölgede yaklaşık 300 metre mesafede karaya oturan gemiyle ilgili Mersin Liman Başkanlığı ekipleri inceleme yapmış, içerisinde 400 ton fuel oil ile 20 ton hidrolik yağ bulunan gemiden denize sızıntı olup olmadığını kontrol etmişti. Yapılan kontrollerde soğuk nedeniyle jel kıvamında olan yakıtla ilgili herhangi bir sızıntının olmadığı belirlenirken, geminin çevresine güvenlik amacıyla bariyer serilmişti.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- Hacizli gemi 'Wardeh' 9 milyon liraya satıldı
- 'Wardeh' gemisi satışa çıkarıldı
- Mersin'de karaya oturan gemi satışa çıkarıldı
- Mersin'de fırtınaya yakalanan gemi karaya oturdu
- Suriyeli denizcilerin çığlığı: Hayvan değiliz





Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 03.05.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONEY Denizcilik G..
 VİYA Yachting
 BEŞERLER Denizcil..
 ER-MAR Denizcilik..
 ALDEBARAN Gemi İş..
 LİMA Turizm Yatçı..
 INTERGLOBAL Deniz..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 TURMAR Gemicilik ..
 EDITH Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim