Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
İTÜ Denizcilik öğrencileri ve velileri kazandı
İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ), Tuzla'da bulunan Denizcilik kampüsünün Kıbrıs'a (KKTC) taşınmasına karşı direnişe geçen öğrenci ve veliler kazandı. Rektörlük kararın iptal edildiğini duyurdu.



Yurt gazetesinden Tolga Kaan Ateşli 'nin haberine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Eğitim ve Araştırma yerleşkeleri, temelleri 2010`da atılmış ve eğitim hayatına 2012`de başlamıştı. İTÜ Rektörlüğü'ne bağlı bir yapı olarak eğitimlerini sürdüren kurum, KKTC`de Gazimağusa ve yenierenköy bölgelerinde yerleşkeler inşa etmeyi planlamıştı. Fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümeti, Yenierenköy'de İTÜ'ye kampüs kurulması için tahsis edilen 600 dönümlük araziyi, sözleşme şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle İTÜ'den geri aldı. Geri alınma sebebi ise arsa tahsis edildiği günden beri inşaata başlanmamış olmasıydı. Bu sırada okul uluslararası oluşumlar tarafından standardize edilmiş ve uluslararası sözleşmeler ile eğitim içerikleri belirlenmiş Denizcilik bölümlerinden (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği) öğrenci almaya devam etti. Halihazırda Gazimağusa`da bulunan harabeden çevrilmiş binalarda 1 yıllık hazırlık eğitimi verilmekte ve hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler İTÜ`nün İstanbulda bulunan ilgili kampüslerinde eğitime devam etmekte idi.

Üniversitenin, Tuzla'da bulunan kampüsünün, öğrencilerin iradesinin dışında KKTC'ye taşınmasına tepki gösteren veliler ve öğrenciler, kararı iptal ettirerek çabalarının karşılığını aldı.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİN DİRENİŞİ SONUÇ VERDİ

Kampüsün KKTC'ye taşınmasının uygun olmayacağını dile getiren ve Tüm Öğrenci Velileri İşbirligi Derneği çatısı altında mücadeleye başlayan öğrenci ve velilerin çabaları karşılık buldu. Rektörlük bir açıklama yayımlayarak sürecin iptal edildiğini dile getirdi.










Kaynak: Yurtgazetesi
Eklenme tarihi: 20.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APEKS Denizcilik
 ATUNCO Shipping
 METE KARDEŞLER De..
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 CK Shipping
 DENAŞ Deniz Nakli..
 STATU Gemi Kirala..
 ATA Holding A.Ş.
 NEGMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim