Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Terk edilmiş tanker patlarsa çevre felaketi yaşanacak !
Yemen hükümeti, ülkede yaşanan iç savaş sebebiyle 4 seneden beri Kızıldeniz’de terk edilmiş halde bekleyen ve 'yüzen bomba' olarak nitelendirilen ham petrol dolu tankerin bölgede büyük bir çevre felaketi yaratabileceği konusunda uyarılarda bulundu.



Yemen'de içerisinde 1 milyonu aşkın ham petrol varili bulunan tanker, terk edilmiş vaziyette beklediği Kızıldeniz'de büyük bir çevre felaketine sebep olabilir.

Uzmanlar, 'yüzen bomba' olarak nitelendirilen gemideki gaz birikmesinin 'yıkıcı' bir patlamayla sonuçlanabileceği konusunda endişeli.

Yemen'deki Ras Isa limanına yakın bir konumda bekleyen geminin patlaması halinde 1 milyon varili aşkın ham petrolün hızla Suez kanalına, hatta Hürmüz Boğazı'na kadar sızabileceği bildiriliyor.

Yemen Petrol ve Mineraller Bakanlığı yönetimindeki bir devlet kuruluşu olan Yemen Petrol ve Gaz Şirketi'ne ait olan gemi, 2015 yılından bu yana hiçbir müdahale olmaksızın bekliyor.

Konuyla ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) açıklamalarda bulundan BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock, "Böyle bir felaketin doğaya, ticaret yollarına ve küresel ekonomiye vereceği zararı hayal gücünüze bırakıyorum. Bu sorunu acilen çözmek adına tartışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Lowock ayrıca, gemiye müdahale girişiminde bulunduklarını ancak yerel otoriteler tarafından gerekli izinler verilmediği için girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını söyledi.

Öte yandan Lowock, bölgeyi yöneten Husilerin kendisine "Ertelemeye devam et" dediklerini açıkladı.

Yemen hükümeti ise, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Husilerin, BM ekibine Safir petrol tankerinde incelemede bulunması için izin vermediği ve tankerin içindeki 1 milyon varili aşkın petrolün Kızıldeniz'de bir felakete neden olabileceği uyarısında bulundu. Hükümet tankerde incelemeye izin vermesi için Husilere baskı yapılmasını istiyor. Hükümet ayrıca BM’ye yolladığı yeni mektupta felaket riskine dikkat çekerek bir an önce önlem alınmasını istedi.




Kaynak: Sputniknews
Eklenme tarihi: 24.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PENNON Yat
 INDEKS A.Ş
 DİPMAR Gemi Kurta..
 DEEP Maritime
 AMATUSA Denizcili..
 BALU Yatçılık
 INKA Crew Managem..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 EVMAR Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim