Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Torgem işçileri Vali Yardımcıyla görüştü
Hakları için açlık grevinde olan Limter-İş üyesi Torgem Tersanesi işçiler, İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması yaptı. Tersane işçileri Vali Yardımcısı Ali Kazgan ile görüştü, ücretlerinin ödenmesini istedi.

2 gündür dönüşümlü açlık grevinde olan 24 tersane işçisi ile eşleri ve Limter-İş Sendikası yöneticileri bugün İstanbul Valiliği önünde bir araya geldi, “Yaşasın Torgem direnişimiz” ve “Adalet istiyoruz/ Torgem patronu Kenan Torlak 4 aydır ücretlerimizi vermiyor hırsızlık mı yapalım” yazılı pankartlar açtı.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç, Başkan Vekili Hakkı Demiral, direnişteki işçilerden Haydar Can ve işçi eşleri Ümmühan Tanrıverdi ve Fatma Başkaya'dan oluşan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ile görüşme yaptı.

Genel Başkanı Cem Dinç, görüşmenin ardından açıklama yaptı. Dinç, 14 gündür Tuzla Kaymakamlığı'ndan Savcılığa kadar birçok yere başvurularda bulunduklarını ifade etti. Dinç şöyle devam etti: “Savcılığa yaptığımız suç duyurusu ve Tuzla Kaymakamlığı'yla yaptığımız görüşmeden bir netice alamadık. En son buraya, İstanbul'un en büyük mülki amirliğine geldik.”

Dinç, Vali Yardımcısı Ali Kazgan ile yaptıkları görüşmeyi aktardı. Dinç, Vali yardımcısının kendilerinden İş Teftiş Kurulu'na verilmek üzere bir dilekçe talep ettiğini, aynı zamanda kendisinin de tersaneyi telefonla arayıp bununla özel olarak ilgilenip bayramdan önce bu sorun çözülmesi için çabalayacağını söylediğini belirtti.

Genel Başkan Dinç, “24 arkadaşımızın ihbar, kıdem tazminatlerı ve aile geçim ücretleri verilmedi. Biz umuyoruz ki bu ücretler verilsin. Aslında Tuzla'da yaşananlar Türkiye'nin gerçeğidir” vurgusunda bulundu.

Dinç, Tuzla'nın iş cinayetleri, kuralsızlık, yasadışılık ile adını duyurduğunu belirtti, dün bir iş cinayeti daha yaşandığını hatırlattı. Genel Başkan Dinç “Ama biz elbette bunlara sessiz kalmadık sessiz kalmayacağız. Aynı şekilde yetkililerden sessiz kalmamalarını istiyoruz. Şimdiye kadar 129 kişinin yaşamını yitirdiği, 30 bin kişinin işten çıkartıldığı bir yerde yetkililerin bu kadar sessiz kalması bizi düşündürüyor” dedi. Limter-İş üyesi işçiler tersane hakkında İş Teftiş Kurulu'na verilmek üzere hazırladıkları dilekçeleri Valiliğe verdi.

Eylemde, “Ücret hakkımız gasp edilemez”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “İşçiler birleşin sömürüye son” ve “Sadaka değil hakkımızı istiyoruz” sloganları atıldı.


Kaynak: Atılım.org
Eklenme tarihi: 24.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İÇDAŞ A.Ş.
 DENTA Denizcilik
 İNKA
 BAFA Su Ürünleri
 GULET POINT Yacht..
 ÖZEL Martı Denizc..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 MARİNPET Petrol D..
 V-GO Yachting
 OZI Yatching
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim