Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İspanya ile İtalya arasında sığınmacı krizi!
İspanya ile İtalya arasında sığınmacı krizi yaşanıyor. İtalya açıklarında bekleyen ve içinde 107 göçmenin bulunduğu geminin 5 gün uzaklıktaki bir limana yanaşabileceği öğrenildi. İspanya ise sığınmacıları kabul etmeyen İtalya'yı şikayet edecek.



İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında bekleyen İspanyol sivil toplum kuruluşu Proactiva Open Arms'a ait geminin Algeciras Limanı'na yanaşabileceğini söyledi. İspanyol STK ise bu teklifi kabul etmedi

Akdeniz'de kurtardığı düzensiz göçmenlerle yaklaşık iki haftadır denizde seyreden ve son olarak Lampedusa açıklarında bekletilen Open Arms gemisi için İspanya adım attı. Ancak reddedilen teklif gerçekleşse bile bu yolculuk 5 gün sürecek.

İspanya Başbakanı Sanchez, Twitter'dan, çocukların ve acil tıbbi müdahaleye gereksinimi olanların tahliyesinden sonra gemide kalan 107 kişi için Endülüs bölgesindeki Algeciras Limanı'nı gemiye açabileceklerini duyurdu.

"İspanya'nın daima acil insani durumlar çerçevesinde hareket ettiği"ne vurgu yapan Sanchez, Avrupa Birliği'nin (AB) ilerlemesi ve insanlık için göç konusuna düzen ve dayanışma içeren bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Bu arada, İspanyol hükümetinin, düzensiz göçmenleri limanlarına indirmeyen İtalyan hükümetine karşı AB nezdinde yasal yollara başvuracağı da İtalyan basınına yansıdı.

NE OLMUŞTU?

İspanyol STK Proactiva Open Arms'ın gemisi, ay başında Akdeniz'de 3 farklı grup halinde 160 düzensiz göçmeni kurtarmış, güvenli liman olarak İtalya ve Malta'ya yanaşmak istemişti. Her iki ülke de bu talebe olumsuz yanıt vermişti.

İtalya İçişleri Bakanı Salvini, İtalyan parlamentosunda bir süre önce kabul edilen güvenlik yasasına dayanarak gemiye İtalyan kara sularına giriş yasağı getirmişti.

ABD'li aktör Richard Gere, Akdeniz'de bekleyişini sürdüren Proactiva Open Arms'a ait gemiye giderek destek vermiş, bu destek Gere ile Salvini arasında polemiğe yol açmıştı.

Bu sırada 13 düzensiz göçmen, acil tıbbi müdahale gereksinimi sebebiyle gemiden tahliye edilmiş, gemideki düzensiz göçmen sayısı 147'ye düşmüştü.

Akdeniz'de deniz ve hava koşullarının çarşamba günü kötüleşmesi sebebiyle gemi acil durum çağrısı yaparken, Lazio Bölge İdare Mahkemesi ise İtalya İçişleri Bakanlığının kara sularına giriş yasağının yürütmesini durdurmuştu.

Bu kararın ardından 147 göçmeni taşıyan gemi, yönünü İtalya'nın Lampedusa Adası'na çevirmiş ve perşembe sabahı buranın limanına kadar yaklaşmıştı. Burada yine acil tıbbi müdahale ihtiyacı olan 13 düzensiz göçmen daha gemiden indirilmiş ve sayı 134'e düşmüştü.

İçişleri Bakanı Matteo Salvini, söz konusu durdurma kararına bir üst mahkemede itiraz edeceklerini belirterek, gemiye yönelik yasaklamayı içeren ikinci kararnameyi de imzalamıştı. Kanun gereği İçişleri Bakanı'nın yanı sıra Savunma ile Ulaştırma bakanlarının da imzalaması gereken kararnameye iki bakanlık da imza vermemişti.

Salvini'nin limana yanaşma konusunda yeşil ışık yakmaması sebebiyle gemi limanın birkaç metre açığında beklemeye devam ederken, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ise perşembe günü Salvini'ye bir mektup yazmıştı.

Conte, mektubunda, Fransa, Almanya, Romanya, Portekiz, İspanya ve Lüksemburg'un gemideki düzensiz göçmenleri paylaşmaya hazır olduğunu açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı ise bu konuda henüz kendilerine ulaşan resmi bir talep olmadığını bildirmişti.

Başbakan Conte'nin Salvini'ye gönderdiği ikinci mektup üzerine dün gemiden 27 çocuk indirilmiş ve kalan göçmen sayısı 107'ye düşmüştü.





Kaynak: Yeniçağgazetesi
Eklenme tarihi: 19.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 FARİN Turizm
 HUG Denizcilik
 BATUHAN Denizcili..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 MUÇO Yatçılık San..
 SEASON İnşaat Tur..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 AKNUR Denizcilik
 SAROS Dalgıçlık H..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim