Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin Limanı’na uğrayan gemi sayısı azaldı
Mersin Limanı’na ilk 5 ayda uğrayan gemi sayısı yüzde 16 oranında düştü.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) yayınladığı Aylık Göstergeler Raporu’nun Mayıs ayı sayısında Mersin Limanı ile ilgili önemli veriler kamuoyuyla paylaşıldı. Raporda Mersin Limanı’na operasyon için uğrayan gemi sayısının ilk 5 ayda yüzde 16 oranında düşmesi dikkat çekti.



YÜK TRAFİĞİ YÜZDE 4 ARTTI

Rapora göre; 2018’in Ocak-Mayıs dönemimde Mersin Liman Başkanlığı bazında elleçlenen yük trafiğindeki artış, 2019'un aynı döneminde de yaklaşık aynı hızda devam etti. Yıllık bazda yük trafiğinin geçen yıla göre yüzde 4'lük artışla yaklaşık 15 milyon tona ulaşmasında ihraç edilen yükler etkili oldu.

2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde Mersin Liman Başkanlığı elleçlenen yük miktarı ile Türkiye genelindeki liman başkanlıkları içerisinde 6’ıncı sırada iken, 2019'da 5’inci sıraya yükseldi.

Mersin Liman Başkanlığı bazında ihraç edilen yük trafiği 2019'un Ocak-Mayıs döneminde yıllık bazda yüzde 12'lik büyümeyle; artış hızını geçen yıla göre ikiye katladı. Söz konusu gelişmede “ham ve üretilmiş mineraller, inşaat malzemeleri” ile “makineler, taşıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları ile konteynerler” yük grupları etkili oldu. 

Mersin Liman Başkanlığı bazında ithal edilen yükler 2019'un 5 aylık döneminde geçen yıla göre yüzde 1'lik sınırlı azalışla 7,8 milyon tona geriledi. Yıllık bazdaki azalışta “petrol ürünleri” ile “tarım ürünleri ve canlı hayvanlar” en fazla etkisi olan yük grupları olurken; “makineler, taşıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları ile konteynerler” yük grubu ise azalış hızını sınırlandırdı.

DAHİLİ TAŞIMACILIK KAN KAYBETTİ

Yılın 5 aylık döneminde dâhili taşımacılık yükleri “petrol ürünleri” yük grubunun etkisiyle geçen yıla kıyasla yüzde 29'luk azalışla yaklaşık 375 bin ton seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde transit yük taşımacılığı “makineler, taşıma teçhizatı, aksam ve çeşitli parçaları ile konteynerler” yük grubunun etkisiyle geçen yıla göre hızlı artış kaydederek yaklaşık 189 bin tona ulaştı. 

KONTEYNER ELLEÇLEMEDE 2. MERSİN

Yine yılın 5 aylık döneminde Mersin Liman Başkanlığı bazında elleçlenen konteyner miktarı; geçen yıla göre yüzde 13'lük artışla 764 bin 922 TEU'ya ulaştı. Söz konusu artışa boşaltmaya kıyasla daha hızlı artan yükleme trafiğinin katkısı oldu. 2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde Mersin Limanı elleçlenen konteyner miktarına göre Türkiye'deki konteyner limanları içerisinde 2. sıradaki yerini, 2019 yılında da korudu.

UĞRAYAN GEMİ SAYISI AZALDI

2019 yılı Ocak-Mayıs döneminde Mersin liman tesislerine operasyon için uğrayan gemi sayısı ise geçen yıla göre yüzde 16'lık azalışla bin 556'ya geriledi. Türkiye genelinde limanlara uğrayan gemi sayısına göre Mersin, geçen yıla göre 1 sıra gerileyerek 5’inci sırada yer aldı.





Kaynak: mersinhaberci
Eklenme tarihi: 19.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOVA Gemi Acentel..
 AKUA MARİN A.Ş.
 BELUGA Yatcılık
 PEARL NAVAL GLOBA..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 GÜNDEM Denizcilik..
 DERİN Gemi işl.sa..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ADA YATCILIK ve T..
 BERGEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim