Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maaşlarını alamayan Tersane işçileri eylem yaptı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan 400 tersane işçisi, yolu trafiğe kapatarak sürücülerin geçmesine izin vermedi. Bir sürücüyle kavga da eden işçiler, tersane yetkilileri ile görüşemeyince kaymakamlık binasına yürüdü.

Ereğli'de bayram öncesinde alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Ereğli Gemi taşeron çalışanları yeniden eylem yaptı. Sabah saatlerinde tersaneye gelen yaklaşık 400 kişi, iş akitlerine son verildiğini öğrendi. Bunun üzerine yeniden alacaklarını isteyen işçiler, karşılarında muhatap bulamayınca, Ereğli Alaplı karayolunu trafiğe kapattı.

Alaplı Jandarma Komutanı Üsteğmen Levent İşcan'ın, araya girmesiyle yolu trafiğe açan işçiler tersane girişine geldi. Tersane yetkilisinin 6 hafta içinde alacaklarının ödeneceğini bildirmesi işçilerin tepkisini çekti. Ofis binasının olduğu bölgeye girmek isteyen işçiler jandarma ekipleri tarafından engellendi. Bunun üzerine işçiler yeniden yolu kapatmak istedi. Bu sırada yolu kapatan işçilerin arasından geçmek isteyen kamyonet sürücüsü de işçilerle tartıştı.

8 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Tersane Genel Müdürü ile görüşemeyen işçiler ana yol üzerinde toplanarak Kaymakamlık önüne doğru yürümeye başladı. Jandarma ekiplerinin kontrolünde yürüyen işçileri Erdemir Caddesi Jet yol ayrımında Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi karşıladı.

Yasal olmayan bir eylem yaptıklarını belirterek işçilerden eylemi sona erdirmelerini isteyen Kaymakam Ekşi, işçilere haklarını başka yollardan araması istedi. Ekşi "Sıkıntınızı anlıyorum. Ama bu yaptığınız doğru değil. Diğer insanları zor durumda bırakıyorsunuz." dedi.

Eylemi sona erdirmeye karşı çıkan işçilerin yürüyüşünü engellemeye çalışan Kaymakam Osman Ekşi ezilme tehlikesi geçirdi.

Maaşlarını alamadıkları ve işten çıkarıldıkları için gergin olan işçiler burada eylemi sona erdirdi.

Daha sonra onarlı gruplar halinde Ereğli Adliyesi'ne gelen işçiler, Ereğli Gemi Tersanesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatları tarafından hazırlanan dilekçeleri Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim eden işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Adliye önünde açıklamalarda bulunan Avukat Ünal Demirtaş, işçilerin hukuki süreci başlatmak için dilekçe verdiklerini, ancak sürecin başlaması için bunun yeterli olmadığını söyledi. Demirtaş, işçilerin kesin kararlarını verdikten sonra iş mahkemesine başvurmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan işçilerin adliye binasına girişi ve çıkışı sırasında Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Eklenme tarihi: 01.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ER-MAR Denizcilik..
 JASMİNE COURT Hot..
 VİLLA Denizcilik ..
 SEA PARTNER Inc.
 MEFES Denizcilik
 OMSAN Lojistik A...
 TEMEL REİS Shippi..
 GARANTİ Denizcili..
 NEGMAR Denizcilik..
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim