Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizciler Samsun'a çıkarma yaptı
Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu'nda öğrenim gören 101 öğrenci ve mürettebat, TCG Sancaklar (L-403) adli gemi ile ileri deniz eğitimi kapsamında Samsun Limanı’na demir attı.



Deniz Kuvvetleri Komutanlığına deniz subayı yetiştirme hedefi doğrultusunda öğrenciler, okulda bulunan askeri laboratuvarları, okul gemileri, eğitim botları, yelkenli ve kürekli teknelerden istifade ile teorik ve uygulamalı askeri eğitime tabi tutuluyor. Bunun yanı sıra elektrik-elektronik, bilgisayar, makine, gemi inşa ve endüstri mühendisliği dallarında akademik eğitimler alıyorlar.



Deniz Harp Okulu 3’üncü sınıfında eğitim görmekte olan 101 Türk öğrenci, 24 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında 12 gün süre ile taktik manevralar, seyir, yangın-yara savunma, makine ve gemicilik eğitimlerini kapsayan ileri deniz eğitimlerine tabi tutuluyor. Öğrenciler böylece eğitim-öğretim dönemi boyunca edindikleri teorik bilgileri uygulama imkanı buluyorlar.

TECRÜBE EDİNMELERİ SAĞLANIYOR

'Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerin savunucusu olacak öğrenciler, ileri deniz eğitimlerini günümüz deniz harekatı ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılayan, modern silah ve sistemlere sahip TCG Sancaktar (L-403) ile icra ediyor. İcra edilen eğitimler sonrasında öğrencilerin, deniz subayının gemi yaşamını gerçek koşullarla tecrübe ederek öğrenmeleri, Türk deniz harp tarihinden dersler çıkararak denizi ve denizciliği bir yaşam biçimi olarak özümsemeleri hedefleniyor.

ANITA ÇELENK BIRAKTILAR

İleri deniz eğitimi kapsamında Marmara Denizi ve Karadeniz’de toplam 1068 deniz mili seyir icra edilecek. Deniz Harp Okulu öğrencileri öncelikle Çanakkale Kdz. Ereğli-Zonguldak Limanı’nı ziyaret ettiler. Daha sonrasında Samsun Liman ziyareti gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na gelerek çelenk bırakan öğrenciler saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.






Kaynak: Samsungazetesi
Eklenme tarihi: 02.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Ayna De..
 GULET POINT Yacht..
 YÜKSEL Denizcilik
 THH Shipping
 ALMEYDA
 BERGEN Denizcilik
 HABAŞ Petrol Ürün..
 FATOGLU Gıda San...
 ELBA Denizcilik
 HACIÖMEROĞLU Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim