Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Booking'in yaklaşımı dijital kapitülasyondur'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: “Booking’in yurt dışından Türkiye’ye yaptığı rezervasyonlarda bir kısıtlama yok. Booking’in iki temel sıkıntısı Türkiye’de vergi ödemek istememesi ve Türk mahkemelerine karşı tüketici sorumluluğu almak istememesidir.”

Bakan Ersoy: “Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan işgal etmiş oluyorlar dijital yöntemle. Biz onların ülkelerinde bunları yapmıyoruz.”



Online rezervasyon portalı booking.com’un Türkiye’de vergi ödemek ve Türk mahkemelerine karşı tüketici sorumluluğu almak istemediğini belirten Bakan Ersoy, bu yaklaşımı dijital kapitülasyon olarak değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, BloombergHT’de Ali Can Türkoğlu’nun canlı yayın konuğu oldu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) haksız rekabet dolayısıyla açtığı bir dava sonucunda mahkemelerimiz tarafından booking.com’un yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatan Bakan Ersoy, “Bu dijital kapitülasyondur. Sizin ülkenizi bir tek kurşun atmadan işgal etmiş oluyorlar dijital yöntemle. Biz onların ülkelerinde bunları yapmıyoruz.” dedi.

Türkiye’de otellere hizmet edip vergi ödememenin haksız rekabet doğurduğunu dile getiren Bakan Ersoy, müşterilerin de bir sorun yaşadıklarında Türk mahkemeleri aracılığıyla booking.com’un üzerine gidemediğini söyledi.

Aylardır booking.com gibi hizmet üreten şirketlerle görüştüklerini ve Türkiye’nin iki tane olmazsa olmaz kuralını kendilerine anlattıklarını vurgulayan Bakan Ersoy, kurallarımıza ve kanunlarımıza uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ayrıca yurt dışından Türkiye’ye yapılan rezervasyonlarda da herhangi bir kısıtlamanın olmadığını kaydetti.     

Kruvaziyerde 2023 Yılında 2 Bin Gemi

Türkiye’nin turizmdeki 2023 yılı stratejileri ve hedeflerinden bahseden Bakan Ersoy, turizmin yatırımcılar için önemli bir sektör olacağını ve sektörde özellikle konaklamaya yönelik ciddi bir yatırımcı talebinin olduğunu dile getirdi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile 2020 yılında 180 milyon dolara ulaştıracakları tanıtım bütçesinin, 125 milyon dolarının sektör payından oluşacağını belirten Bakan Ersoy, 2023 yılı tanıtım bütçesi hedefinin de 220 milyon dolar olduğunu ifade etti.  

Kruvaziyer limanlarında bir sıkıntının olmadığını kaydeden Bakan Ersoy, Galataport’ta rezervasyonların çok iyi gittiğini ve 2020 Haziran ayına kadar da Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nın ihalesine çıkılmasının planlandığını söyledi ve “2023 yılında kruvaziyerde 2 bin gemi yanaşmasını hedefliyoruz.” dedi.

Gastronomi’de UNESCO Tescilli Şehir Sayısı 7’ye Ulaşacak

Gastronomide UNESCO tescilli şehir sayısını 7’ye ulaştırma hedeflerinden de bahseden Bakan Ersoy, nitelikli turist için turizm eğitiminin önemine işaret ederek, özellikle gastronomi turizmine yönelik olarak üniversitelerde öğrenciler için burs çalışması yapacaklarını bildirdi. 

Thomas Cook ile ilgili sektör için hazırlanan Kredi Destek Paketi’ne başvuruları yarın itibariyle almaya başlayacaklarını hatırlatan Bakan Ersoy, kültür alanında ise gezen sergiler uygulaması başlattıklarını ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da yurt dışı festivallere katılmasını destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasında Türkiye’nin 2023 yılı turizm hedeflerinin 75 milyon turist, 65 milyar dolar turizm geliri olduğunu hatırlattı. 





Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 03.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RTS Denizcilik Sa..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 SOYLU Denizcilik ..
 DERPINA Denizcili..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 ESA Denizcilik
 DEDEMAN Holding A..
 İSTANBULLİNES Den..
 CEVAHİR Kara ve D..
 ECE Gemi İnşaa
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim