Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer turizminin ilk 9 aylık performansı
Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre; 2019 yılının ilk 9 ayında Türkiye genelinde yer alan 10 limana 271 kruvaziyer gemisi yanaştı.

EN ÇOK GEMİ YANAŞAN İLK ÜÇ LİMAN

Kuşadası, 157 kruvaziyer gemisiyle en çok geminin yanaştığı liman olurken; Kuşadası’nı 35 gemiyle Marmaris Limanı izledi. İzmir Çeşme Limanı ise 30 gemiyle üçüncü sırada yer aldı.

TOPLAM 230 BİN 940 YOLCU

2019 yılının ilk dokuz ayında kruvaziyer yolcu sayısı toplam 230 bin 940 olarak belirlendi. Bu rakamın 33 bin 671’i gelen yolcu, 40 bin 522’si giden yolcu, 156 bin 747’si ise transit yolcu oldu.



Yolcu trafiği açısından en yoğun limanlar ise Kuşadası (137 bin 360 yolcu), İzmir Çeşme (48 bin 699 yolcu) ve Marmaris (30 bin 296) oldu.

GEÇTİĞİMİZ YIL İLK 9 AYDA 185 BİN 898 YOLCU GELMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın ilk dokuz aylık döneminde ise Türkiye’ye toplam 185 bin 898 yolcu gelirken; 220 gemi Türkiye limanlarına yanaşmıştı.

Açıklanan verilere göre ilk 9 ayda Türkiye limanlarına gelen toplam yolcu sayısında geçen yılın ilk 9 aylık dönemine göre % 24 oranında artış yaşandı. Gelen yolcu rakamlarında ise bu yıl % 11 oranında düşüş yaşandı.

EN ÇOK GEMİ AĞUSTOS AYINDA YANAŞTI

Kruvaziyer trafiğinin aylara göre dağılımına bakıldığında en çok geminin (67 gemi) yanaştığı ay, Ağustos* ayı oldu.

EYLÜL AYINDA 43 GEMİ YANAŞTI

2019 yılının Eylül ayında ise Türkiye limanlarına toplam 43 kruvaziyer gemisi yanaştı.

Diğer yandan Eylül ayında 2019 yılı için ilk defa bir kruvaziyer gemisi Yalova Limanı’na yanaştı.

2019 yılının Eylül ayında Türkiye limanlarına 4 bin 913 yolcu gelirken; 5 bin 588 yolcu çıkış yaptı. 27 bin 917 yolcu da transit geçiş yaptı. Eylül 2019 döneminde toplam yolcu trafiği ise 38 bin 418 oldu.

AYLARA GÖRE YOLCU TRAFİĞİ PERFORMANSI

Toplam kruvaziyer yolcu sayısı şubat ayında 564, mart ayında 4 bin 66, nisan ayında 15 bin 987, mayıs ayında 24 bin 567, haziran ayında 41 bin 956, temmuz ayında 47 bin 756, ağustos ayında 57 bin 626 seviyesinde gerçekleşmişti.



LİMANLARA GÖRE GELEN GEMİ VE YOLCU İSTATİSTİĞİ



- Turizmgünlüğü

********************

Kruvaziyer turizminde rota Türkiye

MEAK Deniz Ticaret Odası, 31 ülkeden 120 limanın üye olduğu dünyanın en büyük kruvaziyer liman örgütü Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği'ne (MedCruise) üye oldu. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, üyelikle birlikte, kruvaziyer turizminde rotanın Türkiye olacağını söyledi.

Akdeniz'deki limanların temsilcileri, dünyanın önde gelen kruvaziyer operatörleri ile turizm acentelerinin katıldığı 55. MedCruise Genel Kurulu'na, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nı temsilen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk katıldı. Toplantıda kruvaziyer operatörleri ile Türk limanları arasında 2020 ve sonraki sezonlara yönelik yapılacak çalışmalar görüşülürken, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın üyeliği, genel kurulda onaylandı.

Genel kurul üyelerine Türk kruvaziyer sektörüyle ilgili bir sunum yapan Öztürk, Türkiye'nin doğası, tarihi, modern limanları ile kruvaziyer gemileri için eşsiz rota olduğunu söyledi. Akdeniz'in yüzde 20 pay ile kruvaziyer sektöründe ikinci büyük pazar olduğunu ifade eden Öztürk, "2027'ye kadar dünyada 123 gemi suya inecek. Her 39 günde bir gemi inşa edilip kruvaziyer turizminin hizmetine girecek. Gemilerin önemli bölümü Akdeniz'de seyahat edecek. Kruvaziyer firmaları aşırı yoğunluk ve yerel halkın memnuniyetsizliğinden dolayı Venedik, Barselona, Dubrovnik gibi Batı Akdeniz limanlarından farklı limanlar arıyorlar. Bu nedenle Doğu Akdeniz'e yöneldiler. Nitekim son aylarda en fazla rezervasyon alan yerler Türkiye, Karadeniz ve Kuzey Afrika. İstanbul'daki Galataport'un devreye girmesi de bu süreci hızlandırdı. Gemilerinin yüzde 16'sı Akdeniz'de olan MSC'nin yetkilileri, önümüzdeki dönemde 4 gemiyi daha Akdeniz'e yönelteceklerini, Doğu Akdeniz ve Türkiye pazarına dönmekten mutlu olduklarını açıkladılar" diye konuştu.





Eklenme tarihi: 16.10.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİDYEN Denizcil..
 MARMARA Deniz Taş..
 ATLAS Gemicilik v..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 CİHAN Gemi Elektr..
 DRAGUT Denizcilik
 ROTA Gemi
 ÇAĞLAR Denizcilik
 NİKEL Denizcilik
 AYTRANS Denizcilk..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim