Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemiler Mahsur Kaldı, KKTC'ye Feribot Seferleri Yapılamadı
Mersin'in Silifke ilçesi Yeşilovacık beldesi sahili açıklarında hava muhalefeti nedeniyle 4 gemi demir attı. Taşucu beldesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapılan feribot seferleri de karşılıklı iptal edildi.

Edinilen bilgiye göre, 4 gün önce denizlerdeki kötü hava şartları nedeniyle Selay, Kaya Pioner, Asu Atun isimli Türk gemileri ile Mystery-Ka isimli yabancı yük gemisi Yeşilovacık koyuna demir atmak zorunda kalmıştı. Bu gemilerden Selay ve Mystery-Ka isimli gemilerin koydan ayrıldıkları öğrenildi.

Antalya'dan 1250 ton dökme çimento yükleyen Asu Atun isimli yük gemisinin ikinci kaptanı Yusuf Çelik, telefonla gazetecilere yaptığı açıklamada, "Antalya'dan Kıbrıs'a gitmek üzere yola çıktık. Ancak hava muhalefeti nedeniyle 4 gündür Yeşilovacık sahili açıklarında beklemek zorunda kaldık. Gemide 9 personel bulunuyor. Sürekli de Sahil Güvenlik ile irtibat içerisindeyiz. Şuanda yiyecek ve sağlık konusunda herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Antalya'dan yola çıktıklarında havanın güzel olduğunu ancak Yeşilovacık açıklarına geldiklerinde havanın bozması nedeniyle mahsur kaldıklarını vurgulayan Çelik, hava muhalefetinin sona ermesinin ardından yollarına devam edeceklerini söyledi.

Yeşilovacık Balıkçı Barınağında bulunan Akdeniz Gemi İnşa Bakım Onarım San. ve Tic. Ltd. Şti. sahibi Hicabi Soytürk de, Yeşilovacık koyunun doğal bir liman olduğunu, kışın denizlerdeki hava muhalefeti nedeniyle gidemeyen gemilerin buraya sığındığını söyledi. Koya demir atan ve dört gündür bekleyen 4 adet yük gemisinden ikisinin ayrıldığını belirten Soytürk, "Burada mahsur kalan gemi personelinin ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı oluyoruz" dedi.

Öte yandan Taşucu beldesi gümrüğünden 3 gündür KKTC'ye feribot seferleri yapılamıyor. Seferler yapılamadığı için de gemiler Gümrük içerisindeki limanda bekletiliyor. Limanda beklemek zorunda kalan vatandaşlar ise mağdur olduklarını dile getirdiler. Vatandaşlar hava muhalefetinin biran önce düzelmesini bekliyorlar.

Kaynak: HaberFX
Eklenme tarihi: 05.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOKTAS Yatcilik L..
 İLKE Denizcilik
 BABAYLON Hotel
 IDE Yachting
 SKY MARIN Yacht A..
 MAK Denizcilik Ti..
 İSTANBULLİNES Den..
 İSTANBUL Denizcil..
 BATUHAN Denizcili..
 HABAŞ Petrol Ürün..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim