Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk gemileri mülteci kampı gibi
Kuzey Afrika’dan İtalya’ya geçmek isterken Akdeniz’de mahsur kalan mültecileri kurtaran Türk gemileri iyiliğin kurbanı oldu. İtalyan limanları mültecileri kabul etmeyince gemiler âdeta yüzen kamplara dönüştü.



Ege sularında yaşanan mülteci krizi gemilere sıçradı. Türk ticari gemilerin zor durumda bulunan göçmenlere yardım ettiği ancak kurtarılan bu kişilerin limanlara alınmadığı belirtildi. Hâlihazırda İtalya’da uygulanan Salvani Kararnamesi ile düzensiz göçmenleri kurtaran gemilerin İtalya’ya girmeleri ve göçmenleri bırakmalarına izin verilmiyor. Türk bayrağına sahip gemilerin sıkça kullandığı bu rotada göçmen grubuyla karşılaşılması durumunda uluslararası teamüller gereği tartışmasız olarak gemiye almaları gerekiyor. İtalya bu yöndeki talepleri geri çevirmesiyle gemiler adeta mülteci kampına dönüştü. Bu durumun mürettebatın da hayat şartlarını olumsuz etkilediği ifade edildi.

Denizcilik sektörünün problem ve çekincelerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bildirdiği belirtilirken durumla ilgili Dışişleri Bakanlığının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bir yazı gönderdiği öğrenildi. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nün denizcilik sektörüne gönderdiği söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi: Denizde zor durumdakilere yardım yükümlülüğünün, uluslararası teamül hukuku kuralı olduğu, ancak denizde kurtarılan göçmenlerin karaya çıkarılması ve nihai teslim yeri konularında görüş ayrılıklarının sürdüğü, bu hususun uluslararası hukukun kesin çözüm bekleyen konuları arasında yer alıyor.

Mevzuata göre kıyı devletlerinin eş güdüm ve iş birliği içerisinde denizde zor durumdakileri kurtaran gemilere rotalarından en az sapacak biçimde göçmenlerin en yakın güvenli yere bırakmaları hükmü bulunuyor. Bir diğer maddede ise iş birliği yapacak ülkeler arasında kurtarılanların güvenli yere nakillerinden nihai olarak kişilerin kurtarıldığı arama kurtarma bölgesinden sorumlu devletin yükümlü kılınıyor. Ancak “güvenli yer” kavramına dair açık bir tanım getirilmeyerek son değişikliklerden de beklenen fayda sağlanamadı. Sözleşmelerde, güvenli yerin tespitinde Dünya Denizcilik Örgütü (IMO)’nün rehber ilkelerinin dikkate alınması gerektiğine yer veriliyor ancak bağlayıcılıktan mahrum kılavuz niteliğindeki ilkelerin ilgili ülkelerce dikkate alınmıyor.





Kaynak: Türkiyegazetesi (Osman Çobanoğlu)
Eklenme tarihi: 20.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALDEBARAN Gemi İş..
 DOKA MARİN Gemici..
 SOTRAMP Denizcili..
 MULTISERVICE Ship..
 CENKER Denizcilik..
 PAK Kimya
 UMAR Denizcilik S..
 SONAY Denizcilik ..
 TUNA Denizcilik
 CVS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim