Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk bayrağında kalmak enayilik
Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Gemilerinizde bayrak sevmeyi unutun. Bayrağınızı seviyorsanız götürün evinize asın"" dedi.

Deniz Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşma yapan Metin Kalkavan sert açıklamalar yaptı.

Türkiye'de gemi inşa bitiyor

Sertifika değişikliğinde ön duyuru yapılabileceğini ve bunun düzetilmesi gerektiğini belirten Kalkavan, aynı şeyin Türk bayrağına geçecek olan yatlar içinde geçerli olduğunu ifade ederek "Şuanda belli bir şeyi kaybettik. Eskiden mutfakta beraber çalışırdık. Şimdi her şeyi onlar biliyor, pişiriyor, bize servis ediyorlar. Öneri veriyoruz. On öneriden bir tanesini düzeltiyorlar. Sadece kendi problemlerinize odaklanmayın. Her şeyi yönetimden beklemeyin. Herkes elinden geleni yapsın" dedi.

Kapalı kapılar ardında yapılan mücadelede ilk 3 yılda büyük başarı kazandıklarını kaydeden Metin Kalkavan, bürokrasinin her şeyi bildiğini, bakanların da işlerinin arttığını söyledi. Bu kadar insan alındığı için hepsinin de yeni bir şey yaratmaya çalıştığını ifade eden Kalkavan, "Biz IMO kurallarının önüne geçtik. Bu kuralların yanı sıra bir de maliye olayı var. Biz üçüncü, dördüncü ya da alt malzeme alığımız taşeron firmaları nasıl takip ederiz. Dünya ticaretin önünü açmak için uğraşırken, bizde zorlaştırmak için uğraşıyoruz. Bu ülke gençlere nasıl iş imkanı sağlayacak. Öyle hale geldik ki başka dertlerden buralar unutuldu. Ne derdiniz var diye soran yok" şeklinde konuştu.

"Bugün rahat olanlar zamanınızın, yerinizin kıymetini bilin" diyen Kalkavan, bu ülkede üretici olmanın gittikçe zorlaştığını söyleyerek herkesin çok dikkatli olmak zorunda olduğunu vurguladı.

Türk bayrağını seviyorsanız götürün evinize asın

“Gemilerinizde bayrak sevmeyi unutun” diyen ve tavsiyede bulunan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Türk bayrağını seviyorsanız götürün evinize asın" diyerek Türk bayrağında kalmanın enayilik olduğunu söyledi.

Kalkavan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Şuanda ki çalışma potansiyeliyle, gemilerin gelirlerindeki dökmeciler hariç Türk bayrağında kalmanız enayilik. Çünkü 500 dolar fazla kazanmak sizi artıya götürüyor, kazanmamak ise eskiye götürüyor. Yabancı bayrağa geç 500 dolar al. Sigortadan avantajlısın. Müsteşarlığa gidiyorsunuz sürekli para veriyorsunuz. Bazı şeyleri artık anlamak lazım. Bayrağımızı hepimiz seviyoruz. Vicdan azabı da çekmeyin. Bu gemilere yurt dışında yapılmış yatırım olarak bakın. Bu ülkeye böyle hizmet edecekseniz rekabet dışında kalırsınız. Tavsiyem özel bir mal taşımıyorsanız Türk bayrağından çıkın. Belki o zaman anlayacaklar. Şu anda Yönetim'de olan arkadaşımızın hem Türk, hem Malta hem İtalyan bayraklı gemisi var, farklarını söylesinler. Bizi iyi görüyorlar, bunlar iyi kazanıyor, cukkaları da var diye düşünüyorlar. Almanya, İtalya, Çin gibi ülkeler deli mi? Hepsi deli mi sektöre yardım yapıyorlar. Süre kazandırıyorlar”.

Bu politika devam ettiği sürece Türkiye'de gemi inşanın ömrünün bir-iki sene, yan sanayinin ömrünün de belki ondan biraz daha fazla olacağını söyleyen Kalkavan, "Yazık olacak. Türkiye'de henüz iflas etmiş ya da kapanan tersane yok. Tuzla'ya, Yalova'ya gidip görün her gün işçi çıkarılıyor. Tersane kazaları ile ilgili o kadar yaygara koparıldı. 26 senede 129 ölü vardı. Bayram tatilinde trafik kazalarında yüzlerce insan öldü. Kimse konuşmuyor. Hiç kimse... Ben farklı sorunlarınızı dile getirmenizi istiyorum. Bu kadar basit şeylerle verimsiz çalışma lüksümüz yok" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın krizle ilgili yapacak bir şeyi olamadığını ancak Başbakanın yapabileceğini söyleyen Kalkavan "biz hiç bir şey yapamayız" dedi.

Kalkavan, birbirimizin sorununa sahip çıkmazsak hiçbir şey yapamayız diyerek, bu bütün dağılınca hepsinin kaybolacağını; yan sanayinin çökeceğini, limanlarda problemler yaşanacağını ve tersanelerin de çökeceğini ifade ederek "Bu kadar büyüttüğümüz sektörü bu hale getirmek üzücü" dedi.

Deniz turizmiyle ilgili Göcek’e Fethiye’nin sahip çıkması gerekli olduğunu şikayetlerini yapmaları halinde kendilerinin destek olacağını belirterek önemli olanın birliğe kötü zamanda sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

Kurtuluş Gemi Yapmamak ve Satmamak

"Hangi alanda olursanız olun çok ciddi büyük bir tehlike geliyor" diyen Metin Kalkavan, kurtuluşun satmak ve gemi yapmamak olduğunu dile getirerek, "2012’de gemi teslimi sıfır. 2011'de bir kaç tane 2012'de ise hiç gemi teslimi olmaz. Tersane başına bir tane gemi bile düşmüyor. Bu gerçeği görmezseniz çözme şansınız yok. Bizim çektiklerimizi bilmiyorsunuz. Konuştuğumuz için fırça yiyoruz. Bizim ekonomiye katkımız bittiği gibi ciddi zararımız da var. Geçen sene biz sektör olarak devlete minimum 500 milyon dolar civarında vergi verdik. Çalışmayan adamın vergisi olur mu? Sosyal Sigortalar priminin karşılama oranı yüzde 50’ye düştü. Bunun ne kadar büyük tehlike olduğunun farkında değil kimse. Herkes bütçe açığını aşıyor biz de azaltmaya çalışıyoruz. Zaman frene basmak zamanı değil. Ciddi bir problem var. Uygulamadığımız stratejiye bakmak lazım. Zaman su gibi akıp geçiyor. Olan bu ülkeye oluyor. Bugün rahatsınız diye hep böyle olacağınızı düşünmeyin. Yarın büyük ödemeler geldiğinde ödeyemezsiniz. Bu piyasanın kısa zamanda ayağa kalkacağını unutun. Ne kadar süreceği belli olmaz. Çok uzun bir maratona başlıyoruz. Bünyenin çok kuvvetli olması ve buna göre hazırlanmanız lazım" diyerek konuşmasına son verdi.

Eklenme tarihi: 05.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBYDİCK Yat
 RİZE İPEKYOLU Den..
 DENİZ Destek
 UNİCORİMAN
 FURKAN Denizcilik
 IDE Yachting
 V.SHIPS Inc. Turk..
 BEYKİM Petrolcülü..
 ATLANTİK Deniz ve..
 TURGUT REİS Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim