Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Sürmene'de üretilen gemi Fas'a gönderilecek
Trabzon Sürmene Çamburnu Tersanesi'nde imal edilen tamamı yerli üretim balıkçı gemisi, ihraç edildiği Fas'a uğurlanmak üzere törenle denize indirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye ve Fas millî marşlarının okunmasıyla başlayan tören, geminin yapım sürecinde çalışan personelden oluşan ekibin sergilediği horon gösterisiyle sürdü.



Törene katılanlara hitap eden Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon'un tarihî geçmişi ve kültürel derinliğiyle, İpekyolu güzergâhında bulunan önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti.

Bu özelliklere sahip şehirlere yakışanın da girişimcilik ruhunu ön plana çıkan çalışmalar olduğuna vurgu yapan Vali Ustaoğlu, "Bugün burada girişimcilik ruhunu güzel şekilde ön plana çıkaran bir çalışmanın ve ticaretin örneğini hep birlikte görüyoruz. Yüzde yüz yerli, mühendislerimiz tarafından Sürmene Çamburnu Tersanemizde imal edilen gemimiz, Atlantik Okyanusu'nda sahiplerine hizmet edecektir. Liman ve ticaret şehirlerinde yapılan bu tarz işler, büyük önem arz etmektedir. Trabzon da bunun en güzel örneklerinden birini göstermiş oldu." dedi.



Ülkeler arası ilişkilerde bu gibi çalışmaların ayrı bir yeri olduğunu kaydeden Vali Ustaoğlu, "Fas'tan buraya gelen iş adamı Tayyip Musavi ve ailesi, talepte bulundukları gemiyi teslim alarak çalışma hayatına başlayacak. Bu geminin inşasında emeği geçen tüm şirket yetkililerine de teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Trabzon'da bir tersanede üretilen özellikli bir balıkçı gemisinin Fas'a ihraç edilmesini 'sıra dışı' olarak yorumladı.



Başkan Zorluoğlu, imal edilen geminin, Trabzon'daki girişimci ruhun ve Trabzonlu iş insanlarının neler yapabildiğinin de göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Elvali adı verilen geminin sahibi Faslı iş adamı Tayyip Musavi ise, gemiyi yapan firma yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ederek, geminin beklentileri karşılayacak şekilde çalışacağına inandığını söyledi.








Kaynak: Haber61
Eklenme tarihi: 09.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAMAN Denizcilik ..
 SEA JOGGERS
 KALE Grubu
 ALFA tanker & ACM..
 MFS Line
 ELİT Denizcilik S..
 GENÇER Denizcilik
 LİDER Gemi
 KORAL Ship
 ADAKENT Gemi İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim