Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizlerimiz şamandıralar ile izlenecek
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce (TAGEM) başlatılan çalışmalar kapsamında, Türkiye'nin denizlerinde 6 noktaya kurulacak şamandıralar ve yerli imkanlarla hazırlanan yazılım sayesinde Ankara'da kurulan merkezde izlenecek.



Avrupa Birliği (AB) IPA2 Dönemi kapsamında alınan 6 milyon 290 bin avroluk hibeyle, Balıkçılık Faaliyetlerinde Stok Değerlendirme Uygulamaları (IFISH) doğrultusunda hazırlanan proje hayata geçirildi.

"Denizlerin tomografisini çekecek" projedeki 6 şamandıradan ilk 2'si, Bandırma Körfezi ve Çanakkale Boğazı'na konuldu. Şamandıraların İstanbul Boğazı ve Karadeniz'de belirlenen diğer 4 noktaya daha yerleştirilmesiyle çalışmaların ilk aşaması tamamlanacak.

Şamandıralarda bulunan sensör ve kameralar aracılığıyla denizlerdeki gemi hareketliliğinin yanı sıra balık popülasyonu, balık hareketleri ve türleri ile deniz suyu fiziko kimyasal yapısı, su altı hareketliliği gibi konularda veriler alınabilecek.

Özel planlanmış, yüksek oranda doğruluğa sahip deniz şamandıra sistemleri vasıtasıyla elde edilecek veriler, Ankara'da kurulan merkezde izlenecek.

TAGEM bünyesindeki Türk mühendisler tarafından hazırlanan yazılımla kurulan Ulusal Balık Stokları İzleme Birimi'nde (UBSİBİM) toplanacak veriler, yerli ve milli imkanlarla oluşturulan yazılım vasıtası ile balıkçılık yönetimine esas veri bankası kurularak başta balıkçılar olmak üzere üniversiteler ve bilim adamlarının istifadesine sunulacak.

Bu sayede denizlerde başta balıkçı gemileri olmak üzere farklı amaçlarla yararlanılan gemilerin takibinde gelişmiş su üstü radarları ve kamera sistemleri kullanılacağından, denizlerde etkin ve yüksek doğrulukta verilerin elde edilmesi ile takip mekanizması oluşacak.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 19.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CSR Denizcilik Sa..
 RECA MARMARA Nak...
 BATUM Denizcilik ..
 İZMAİL Kumanya
 MARİNPET Petrol D..
 SUDE Denizcilik
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 AYDEN Denizcilik
 AR-GAZ
 NEGMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim