Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yunanistan’da Akdeniz endişesi !
Türkiye’nin Akdeniz’deki aktif faaliyetleri Yunanistan’ı rahatsız etti. Türkiye’nin özellikle İtalya ile Akdeniz’deki yakın ilişkileri Türkiye’ye karşı İtalya’dan yardım bekleyen Yunan tarafında hayal kırıklığı ve tepkiye yol açtı. Yunan medyasında yayımlanan bazı analizler de bu tepki ve hayal kırıklığının yansıması niteliğinde.

Farklı mecralarda yayımlanan analizler Yunan tarafının sadece İtalya’ya değil, bekledikleri yardım ve desteği alamadıklarını düşündükleri Avrupa’ya ve ABD’ye de tepkili olduklarını Türkiye ile ilişkilerinden rahatsızlık duyduklarını gösteriyor.



Yunan tarafının tepkisini çeken son olaylardan biri birkaç gün önce meydana geldi. İtalyan Deniz Kuvvetleri ITS ZEFFIRO fırkateyni liman ziyareti kapsamında 24 Aralık’ta Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na geldi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre ziyaret süresince konuk gemi Komutanı ve personeline Doğu Akdeniz’de icra edilen faaliyetler ile Akdeniz Kalkanı Harekâtı hakkında bilgilendirme yapıldı.

‘TÜRKLER AKDENİZ’DE İNİSİYATİFİ ELE ALDI’

Yunanistan’daki Liberal adlı savunma ve politika haberleri yayımlayan sitede yer alan analizin bir bölümü şöyle:

“Türkler Akdeniz’de güç gösterisiyle inisiyatifi ele geçirdi. Ne yazık ki Avrupa’dan beklenen yardım gelmedi. İtalya ve Fransa’nın Doğu Akdeniz’e birer gemi göndermesi yeterli değil, AB tarafından sert yaptırımlar uygulanmadığı sürece Yunanistan’a fayda sağlamayacak’ ifadeleri yer aldı.

‘ABD’YE GÜVENEMEYİZ’

Palou adlı internet sitesindeki analiz ise şöyle:

“Türklerin Libya’da yayılma hedeflerini açıkça ilan ettiği bir dönemde, ABD Uçak Gemisi Görev Grubunun Türk fırkateynleri ile yaptığı eğitim rastgele bir faaliyet değil. Türkler bu şekilde ABD’nin kendilerine müdahale etmeyeceği mesajı veriyor. ABD oldukça ilginç bir tutum izliyor, bir yandan bu tarz eğitimler yaparken diğer yandan Senato’da Türklere karşı yaptırım kararlarını görüşüyorlar. ABD’ bölgede tarafsız kalma stratejisi izliyor, Türklerle eğitim yaparken aynı zamanda sözde anlaşmayı da kınadı”

‘BİZ YARDIM BEKLERKEN, İTALYANLAR TÜRKLERLE...’

Bir başka analizde ise Türk-İtalyan ilişkilerindeki yakınlığın Yunan tarafında oluşturduğu hayal kırıklığı ve endişe şöyle dile getiriliyor:

“Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın çıkarlarının korunması için İtalya’dan fırkateyn beklenirken, bölgede bulunan İtalyan fırkateyninin Akdeniz Kalkanı Harekatı kapsamında Türklerle eğitim yaptı. Bu durum ilerleyen zamanlarda da farklı olmayacak.’

Military.gr adlı sitedeki yazıda da İtalya’ya karşı Yunanistan’ın neden dikkatli olması gerektiği tarihi örneklerle açıklanıyor:

“Doğu Akdeniz’de İtalyan fırkateyninin olması Yunanistan için önemli ancak geçmişin unutulmaması gerekir. I.Balkan Savaşı’nda İtalya 12 Adalar’ı kendi egemenlik alanı olarak ilan etti, Yunanistan ve Arnavutluk’u sömürge bölgesi seçti. II.Dünya Savaşı’nda da İtalya ilk zamanlarda Almanya’nın yanında yer alarak Yunanistan’ı işgal etti. İtalyanların kendi çıkarları doğrultusunda gerekirse Türklerle bir arada olabilir, bu yüzden Doğu Akdeniz’de bulunan İtalyan fırkateyninin Yunanistan’ı çok sevindirmemesi ve Yunanistan’ın dikkatli olması gerekir”

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- 'Akdeniz'deki siyasi oyun bozuldu'





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 27.12.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SKY MARIN Yacht A..
 TEB Denizcilik
 APEKS Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 YAREN Denizcilik
 MMMARİNE denizcil..
 İSKETE Deniz Taşı..
 NEVMAR Denizcilik..
 ORTAK Denizcilik
 A1 Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim