Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk donanmasının istihbarat gemisi geliyor
Türkiye’nin milli imkanlarla inşa edilen ilk Test/Eğitim ve İstihbarat Gemisi A-591 “Ufuk” bu yıl içinde Türk Deniz Kuvvetleri'ne teslim edilecek.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, 2020 hedeflerine ilişkin önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde önemli açıklamalarda bulunmuştu. Demir, milli imkanlarla inşa edilen ilk Test Eğitim ve İstihbarat Gemisi A-591 Ufuk’un 2020 yılı içinde teslim edileceğini söyledi.



Savunma Sanayi Başkanlığı ile Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) arasında 30 Aralık 2016 tarihinde imzalan sözleşmeyle hayata geçirilen Test ve Eğitim Gemisi Programı kapsamında ilk kaynağı İstanbul Tersanesi 2 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmişti.

30 Blok olarak inşa edilen TVEG, üst bina ve direkleri dahil kızak üzerinde birleştirilerek, 24 Temmuz 2018 tamamlandı. Geminin inşasında 920 ton saç, 12,5 ton alüminyum, 6340 metre boru işlenerek bir araya getirilirken, ayrıca denize indiriliş öncesinde geminin ana sistem montajları da hazır hale getirildi. Tüm işlemlerin tamamlanması sonrasında 9 Şubat 2019’da düzenlenen törenle A-591 “Ufuk” Test ve Eğitim Gemisi denize indirildi.

Komuta kontrol, elektronik sistemleri, test ve eğitim sistem donanımları Aselsan tarafından sağlanan A-591 Ufuk, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Test ve Eğitim gemisi ihtiyaçlarının yanı sıra sinyal ve elektronik istihbaratı görevlerinde de kullanılacak.

Ağır iklim ve deniz şartlarında, uluslararası sular dahil 45 gün boyunca kesintisiz seyir yapabilecek 99,5 metre tam boy, 14,4 metre genişliğinde, 2400 ton deplasmanda sahip, azami+18 knot hızı ve 10 tonluk helikopter güvertesiyle gemi, 31 Temmuz 2020’de Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi hedefleniyor.




Kaynak: haber365
Eklenme tarihi: 07.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANOVEL İlaç
 YIGIT Shipping Co..
 GÜLTER Denizcilik..
 ÖZSTAR Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 FORSA Uluslararas..
 BLUE DE NIMES
 KAŞ Diving
 SKY MARIN Yacht A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim