Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İran ABD üssüne füze yağdırdı !
Son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor!

Kasım Süleymani suikastıyla alev topuna dönen Ortadoğu'da İran beklenen hamlesini yaptı, Irak'taki ABD üslerine füzeler ateşledi. İran devlet televizyonu, saldırılarda 80 'Amerikalı terörist'in öldüğünü, fırlatılan 15 füzenin tamanının hedeflere isabet ettiğini duyurdu. ABD'li yetkililer ise, saldırılarda hiçbir ABD'li askerin yaşamını yitirmediğini söyleyerek İran'ı yalanlıyor. Uluslararası haber ajansları, boş alana düşen füzelerin fotoğraflarını servis ediyor. ABD Başkanı Trump'ın İran'ın hedef aldığı üslerden birini ziyareti sırasında söyledikleri, gündemi değiştirdi.



ABD'nin İran'ın en önemli komutanı Kasım Süleymani'yi füzelerle vurmasının ardından havada uçuşan intikam tehditleri, bu gece yarısı gerçeğe dönüştü. Lübnan merkezli bir televizyon kanalı, ABD üslerinin füzelerle hedef alındığını gece yarısı saat 02.08'de dünyaya duyurdu. Akıllara hemen ABD Başkanı Donald Trump'ın vurulan üslerden birinde geçen yıl söylediği cümle geldi.

İran, Irak'ta ABD askerlerine ev sahipliği yapan iki askeri üsse füze yağdırdı. Söz konusu üsler, Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad ve Erbil'de bulunuyor.

Saldırılar gece yarısı saatlerinde başladı, bir düzineden fazla füzenin İran'dan ateşlendiğini uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla duyurdu.



Gece yarısını kısa bir süre sonra gelen ilk haberlerde başkent Bağdat'ın batısındaki Ayn el Esad üssüne İran'dan atılan en az altı füzenin isabet ettiği belirtildi.

Güvenlik kaynakları ise Ayn el Esad hava üssüne dokuz füzenin isabet ettiğini, saldırının gece yarısından sonra üç dalga halinde geldiğini söylüyor.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, "İntikam başlıyor, ABD üssüne füze saldırısı" mesajıyla saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

İran devlet televizyonu ise, Amerikan üslerine füze saldırılarında 80 ABD'li askerin öldüğünü duyurdu. Televizyonun verdiği bilgiye göre, ateşlenen 15 füzenin tamamı ABD hedeflerine isabet etti, üslerdeki helikopterler ve askeri ekipmanlar ciddi hasar gördü.

Televizyon ayrıca, ABD'den gelecek muhtemel bir misillemeye karşılık İran'ın belirlediği diğer 100 hedefi vuracağını da aktardı.

Devlet televizyonu, ABD üslerinin Irak sınırı yakınlarındaki Kirmanşah kentinden fırlatılan katı yakıtlı 'Fatih' füzeleriyle vurulduğunu da bildirdi.

İran devlet televizyonu, füzelerin fırlatıldığı anların görüntülerinin yanı sıra Ayn el Esad üssünü hedef aldığı anları da ekrana getirdi.

Söz konusu saldırı görüntüleri, resmi televizyonun sosyal medya hesabından da yayınlandı.

CNN televizyonuna konuşan bir ABD'li yetkili ise, İran'ın açıklamasını yalanladı ve İran'ın füze saldırısında hiçbir Amerikalının yaşamını yitirmediğini söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA, İran Devrim Muhafızları'nın ABD'ye üslerini açan tüm ülkeleri uyardığını duyurdu. Açıklamada "Üslerini ABD'nin terörist ordusuna açan tüm Amerikan müttefiklerini uyarıyoruz. İran'a karşı saldırıda bulunulan her yeri hedef alacağız" dendi.

Devrim Muhafızları komutanlarından İsmail Kevseri ise, ABD'nin bölgeden çekilmesini istedi, aksi takdirde Washington'un her adımına karşılık vereceklerini söyledi.

İran medyasına konuşan Kevseri, "Yapmayacağımız bir şeyi söylemeyiz. Bu gece atılan adım başlangıçtı. ABD'liler bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bilmelidir. ABD bölgeyi terk etmelidir. ABD'yi rahat bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Washington Post gazetesi Savunma editörü yardımcısı Andrew DeGrandpre, ABD Savunma Bakanlığı sözcüsünün saldırılarla ilgili yaptığı açıklamayı Twitter'dan paylaştı.



Açıklamada hedef alınan üslerin Ayn el Esad ve Erbil'deki üsler olduğu, zarar tespit çalışmalarını sürdüğü ve verilecek cevaba dair görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

CNN International'a konuşan bir ABD askeri yetkilisi, ordunun saldırılardan önce uyarılmak için yeteri kadar vakti olduğunu söyledi. Yetkili, bu sayede tehlikeden etkilenebileceklerin sığınaklara gitmek için yeteri kadar süresi olduğunu aktardı.

Yine kanala bağlanan başka güvenlik yetkilileri ise Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'nde ABD'lilerin olmadığını aktardı.





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 08.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İÇDAŞ A.Ş.
 DEDEMAN Holding A..
 ADA YATCILIK ve T..
 ALERİA Denizcilik..
 ONURSAN
 INTERGLOBAL Deniz..
 LİDER Gemi
 BANMARİN Denizcil..
 ELBA Denizcilik
 ELDAŞ Gemicilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim