Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizde yaşa dışı avlanmaya geçit yok!
İzmir körfezi'nde kaçak avlanan balıkçı teknesi, denetim botu ve sahil güvenlik botu tarafından durdurulmak istendi. Balıkçı teknesi denize halat atarak ve tehlikeli manevralar yaparak kaçmaya çalıştı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeye yer verildi;

"Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin sürdürülebilir balıkçılık esasları çerçevesinde kurallara uygun olarak avcılık yapan, geçimini deniz ve iç sularımızdan sağlayan balıkçılarımızın haklarının korunması ve kaçak-yasa dışı avcılık yapanlar ile mücadele edilmesi yönündeki talimatları doğrultusunda, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, ülke genelindeki su ürünleri denetimleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uhdesindeki Reis bey isimli kontrol botu, rutin denetim görevini icra ederken, İzmir İç Körfezi, Degaj mevkii açıklarında su üstü radarı ve termal kamera görüntülerine bir gemi takıldı. Yapılan ilk gözlemde, kontrol amaçlı yaklaşılan balıkçı gemisine, üzerinde olmaması gereken gırgır ağ ve donanımı olduğu şüphesi ile dur uyarısında bulunuldu. Ancak balıkçı gemisi yapılan tüm uyarılara rağmen durmamakta direndi ve sığlık alana kaçmaya çalışarak denetimden kurtulmak istedi.  Bu esnada Sahil Güvenlik Komutanlığına da balıkçı gemisinin durmadığı bildirilerek destek istendi. Balıkçı gemisi olay yerine gelen sahil güvenlik botuna da bir süre direndi. Balıkçı gemisi, kendisini durdurmaya çalışan Reis bey botu ve Sahil Güvenlik Botuna, halat bırakarak tehlike arz edecek şekilde, hareket etmelerine engel olmaya çalıştı. Sahil Güvenlik Botu bir süre pervanesine takılan halat yüzünden hareket edemezken, halattan kurtulunca bu kez balıkçı gemisine atlayan görevli personeli ile gemiyi zorla durdurdu.

Yapılan kontrolde, söz konusu balıkçı gemisinin ruhsatına aykırı olarak faaliyette bulunduğu tespit edildi ve yasal işlem uygulandı. 01.01.2020 tarihinde yürürlüğe giren ve kaçak-yasa dışı avcılık yapanlara ağır cezalar getiren 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun düzenlenen yeni maddeleri ile, bahse konu gemiye verilen para cezasının yanı sıra, av aracına el konuldu ve aynı zamanda ruhsatı 1 ay süre ile askıya alındı. Bu süre içerinde söz konusu geminin avcılık faaliyetinde ısrar etmesi halinde balıkçı gemisine, mülkiyeti kamuya geçmek üzere el konulacak.  Olay sonrası cezai işlem uygulanan balıkçı gemisi sahibi hatasını kabul ederek ilgililerden özür diledi"




Eklenme tarihi: 20.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARMARA RoRo
 ATAK Holding
 KARAS Denizcilik
 OMSAN Lojistik A...
 AKSU Su Dağıtım T..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 SEFER Chartering
 SUNSAİL
 BALU Yatçılık
 EVRİM 1 Tur Tekne..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim