Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik ve deniz ortamında yapay zeka konferansı düzenlendi
MLA College, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global ve Deniz Mühendisliği, Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (IMAREST) ortaklığında yapay zekanın denizclik ve deniz ortamında kullanımı hakkında konferans düzenledi.



Konferansta deniz ve denizcilik sektörünün geniş bir bölümünü temsil edenlerden, akademiden, endüstriden ve İngiltere’nin ulusal mühendislik akademisi olan Kraliyet Mühendislik Akademisi (RAEng) temsilcilerinden oluşan konuşmacı grubu yer aldı. Sunulan konular arasında öngörü sistemleri ve araçları, yeni nesil denizcilik siber araştırma yeteneklerinin geliştirilmesi, gemi kiralama sözleşmeleri ve deniz sigortasında siber risklerin etkileri, insan geliştirme teknolojisinin etkisi, optimizasyon ve otonomi takımlaşması, otonom sistemler ve cevaplanması gereken sorular ve denizcilik otonom altyapısı ile ilgili sosyo-teknik konular yer aldı. Gün, “Denizcilik Sektörü Fırsatları ve Kazanılan Deneyimler” konusunu ele alan ve temsilci sorularının cevaplandığı panel tartışmasıyla sona erdi.



MLA College Rektörü Prof. Dr. John Chudley yaptığı açıklamada “Konferans, sektör liderlerinin, IMO’nun ev sahipliğinde denizcilik sektörüne yönelik ortaya çıkan bu önemli alanı tartışmaları için harika bir fırsat oldu. Umarım mevcut temsilciler ve endüstri ve araştırma toplulukları, denizcilik sektörününün bir araya gelmesinden faydalanır ve önümüzdeki günlerde birlikte çalışma imkanı bulurlar.” dedi.

Boston’da gerçekleşen Yapay Zeka Dünya Konferansı ve Sergisi’nde (AI World) yapay zeka tabanlı eğitim çalışmalarından bahseden BAU Global Başkanı ve BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) İnsan Bölümü Danışma Kurulu Üyesi Sn. Enver Yücel, yaptığı açıklamada “Bu konferans günümüzde oldukça önemli olan yapay zeka ve sanal güvenlik hakkında konu uzmanlarından bilgi almak için harika bir ortam oluşturmaktadır. BAU Global olarak eğitimde yapay zekayı uyarlayan ve geliştiren önemli çalışmalar yaptık. Yapay zekanın denizcilik sektörüne getirdiği imkanlar hakkında bilgi edinmeyi ve ortağımız MLA Üniversitesi tarafından sektör yararına geliştirilen öncü uzaktan eğitim sistemini daha da geliştirmek için kendi yapay zeka eğitim platformlarımızı geliştirmeyi umuyorum.” dedi.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 31.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TAM Denizcilik
 ERS Denizcilik
 ÇEŞME Balik Turu
 GEDİZ Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
 TRANSAL Denizcili..
 MİRAGE Hotel
 GOKTAS Yatcilik L..
 TEMEL Denizcilik
 YAĞMUR Deniz Tasi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim