Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye'den Libya'ya askeri araç taşıdığı iddia edilen geminin kaptanı hakkında soruşturma
Türkiye'den Libya'ya askeri araç sevkiyatında kullanıldığı iddia edilen BANA adlı gemi hafta başında İtalya'nın Cenova Limanı'nda durduruldu.

İtalyan basınına göre geminin kaptanı hakkında yasa dışı silah ticareti iddiasıyla soruşturma açıldı ve geminin izlediği rotayı belirlemek için mürettebatın cep telefonlarına el konuldu.



Lübnan bandıralı geminin, Türkiye'den Libya'ya silah ve askeri araç sevkiyatı için kullanıldığı iddiası ilk olarak geçen hafta Fransız basınında yer almıştı. Fransız basını, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateynlerin Türkiye'den Trablus'a eşlik ettiği Bana gemisinin, Fransa ordusu tarafından tespit edildiğini yazmıştı.

BANA gemisi Libya'dan sonra yeni yük almak için geldiği İtalya'nın Cenova Limanı'nda Pazartesi gününden bu yana bekletiliyor. İtalyan basınında yer alan haberlere göre gemide görevli bir kişi, İtalya'dan siyasi sığınma talep ederek polise ifade verdi. Lübnanlı olduğu belirtilen bu gemi görevlisi, geminin Türkiye'den Libya'ya silah taşımak için kullanıldığını öne sürdü.

La Repubblica gazetesinde bugün yer alan haberde geminin kaptanı hakkında yasa dışı silah ticareti iddiasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Ayrıca geminin son günlerdeki rotasının detaylı olarak belirlenmesi amacıyla gemi mürettebatının cep telefonlarına el konulduğu aktarıldı.

BANA gemisinin rota takibini sağlayan "transponder" sisteminin bir süre kapatıldığı, bu sebeple güzergahının şeffaf olmadığı iddia ediliyordu. İtalyan makamların, el konulan cep telefonlarının coğrafi konum belirleme özellikleri sayesinde geminin izlediği rotayı tespit etmeyi amaçladığı belirtiliyor.



Kaynak: BBC
Eklenme tarihi: 07.02.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Libya konusunda daha hızlı yol alınmalı
Dünyada herkes her ülke kendi çıkarı için gücü oranında operasyon yapıyor.libyada herkes var biz olmiycaz bu akla mantığa tarihin doğal akışına karşı bi durum..libyada abd,rusya,fransa,ingiltere, italya,mısır, suudi arabistan,birleşik arap emirlikleri herkes var,bizim de orda bizden olanları desteklemeniz gayet doğal, libya fiilen suriye gibi 3 e bölünecek, 6 trilyon dolarlık petrol ve doğalgazın olduğu libyaya herkes sırtlan sürüsü gibi saldırıyor..türkiyenin petrol ve gazdan ziyade libyaya bir pazar ortak iş alanı olarak görüyor olması turkiyeyi diğer ülkelerden ayrı bir konuma koyuyor.libyada bizim türkiye olarak diğer ülkelerden daha avantajlı halk desteği olan bir konuma dönüşüyor...libyaya turkiye daha fazla yığınak yapmalı, suriyede takılıp kalmamalıyız, çünkü amerikan savaş baronları dünyayı cok hızlı şekillendiriyor yeniden dizayn ediyor...yeni süper güç denilen çinin bile abd asla rakip olamıyacağını görüyoruz, amerika bir salgın virüsle çini dize getirdiğini hepbirlikte seyrediyoruz. Abd çine atom bombası nükleer bomba atsa bu virüs kadar etkili olamazdı.bu virüsü amerika yapmayıpta kim yapicak..abd iranin en etkili adamını gelip kellesini aldı, iran cevap bile veremedi iran abd üssüne attığı füzelerle bir yokcu uçağı vurulmsi sağlanarak nasilki abd irani dünyaya rezil estiyse, o sıra birgün bizede gelecek türkiye olarak güçlü ve bir ıri dik olmalıyız türk savaş sanayi hızlı üretmeli. Amerikan yumruğu kara bir bulut gibi üzerimize doğru gelmekte,,herşeye hazır olmalıyız...

Yazan: Alparslan bozkurt - 9.02.2020 15:11:55




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOCA Denizcilik v..
 EKŞİOĞLU Denizcil..
 EGE Su Altı Hizme..
 V-GO Yachting
 ADAMOĞLU Denizcil..
 NOVA Gemi Acentel..
 YANARTAS Travel A..
 TEAM SHIP Crew
 SAN-MAR Denizcili..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim