Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Marmaris'te yüzen kasaba
Dünyanın en büyük yolcu gemilerinden biri olan MSC Cruises firmasına ait "Splendida", Türkiye’ye gerçekleştirdiği ikinci seferi sırasında, Muğla’nın Marmaris ilçesinde basın mensuplarına kapılarını açtı.

Marmaris Körfezi’ne sabah saat 08.00 sıralarında giriş yapan gemi, deniz polisinin aldığı güvenlik önlemleri altında Marmaris Limanı’na yanaştı.

Marmaris’e gelen en büyük kruvaziyer olan gemide, çoğunluğu İtalyan ve Alman 2 bin 948 yolcu ile bin 333 personel bulunduğu belirtildi.

Marmaris Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından, İngiliz uyruklu 1 milyonuncu yolcuya, Marmaris’teki 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle birlikte 1 haftalık tatil hediye edildi.

Barselona’da 12 Temmuzda gerçekleştirilen törenle denize indirilen MSC Splendida’nın, Avrupalı bir gemi firması tarafından üretilen en büyük gezinti gemisi olduğu öğrenildi.

YÜZEN KASABA GİBİ

Her 3 yolcuya bir personelin hizmet verdiği MSC Splendida’da, 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor. Yaşam alanı Versay Sarayı’nın bulunduğu alandan daha büyük olan geminin toplam alanı, 60 futbol sahasına eşit olan 450 bin metrekare olarak açıklandı.

Yolcu kapasitesi 3 bin 959 olan gemide, büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80’inde balkon bulunuyor. Gemide, ayrıca 109 suit yer alıyor.

Fitness ve dinlenme alanları, koşu parkuru, squash, sauna, Türk hamamı, solaryum, biri kapalı olmak üzere 5 yüzme havuzu, 12 jakuzi havuzu, restoranlar, barlar, internet kafe, disko, alışveriş mekanları, kapalı ve açık çocuk alanları, 4D sinema salonu, F1 similatörü ve gerçek İtalyan Meydanı bulunan gemide, bin 603 kişilik tiyatro salonu yer alıyor.

Ayrıca MSC Splendida, MSC Fantasia’da olduğu gibi, MSC Cruises gemilerinde ilk kez tasarlanan MSC Yacht Club bölümü dikkati çekiyor. Bu bölümdeki özel 99 suite ait solaryum, 2 jakuzi, skydome özellikli kapalı yüzme havuzu, panoramik bar, özel asansör, SPA alanına direkt geçiş bulunuyor.

Merdivenleri Swarovski taşlarla süslü, MSC Splendida gemisinin toplam 16 bin metrekarelik alanı mermer ve 76 bin metrekarelik alanı ise birbirinde farklı tasarım ve renklere sahip halı ile kaplı. Kumar tutkunları için gemide bulunan casinolar ise özel aydınlatması ve dekorasyonuyla dikkati çekiyor.

Akşam saatlerinde ilçeden ayrılacak geminin, Yunanistan’ın Heraklion adasına gideceği bildirildi.

Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 15.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AGS Union İnşaat ..
 BORLU Çevik Akary..
 CEVAHİR Kara ve D..
 OBA Den. Pet. İnş..
 ALATURKA Cruises
 ADATEPE denizcili..
 PAPATYA Yat
 KARTAL Gemi İşlet..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim