Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İçinde 160 Türk olan gemi Yunanistan'da karantinaya alındı
İzmir'in Çeşme limanından hareket eden Yunan bandıralı "El. Venizelos" isimli dev yolcu gemisi Koronavirüs nedeniyle Yunanistan’ın Pire limanı açıklarında karantinaya alındı.

21 Mart’tan beri karantinada olan Yunan ANEK şirketine ait gemide 36 Yunan gemi personeli haricinde, 160 Türk vatandaşı ve 187 farklı milletten olmak üzere toplam 383 kişi bulunuyor.



Türkiye'den İspanya'ya gitmek üzere hareket eden Yunan bandıralı "El. Venizelos" isimli gemi koronavirüs şüphesiyle Yunanistan'ın Pire limanı açıklarında karantinaya alındı.

"Miray İnternational" isimli bir Türk firması tarafından kiralanan gemide yolcu olarak bulunan 347 kişinin İspanya'daki bir tersanede çalışmak üzere gönderilen işçiler olduğu öğrenildi.

Atina büyükelçisi açıklama yaptı

Son durumu aktaran Atina Büyükelçisi Burak Özügergin “Kaptan ve mürettebatın 36’sı Yunan, 160 Türk ve 187’de Ukrayna, Endonezya gibi üçüncü ülke vatandaşı. Toplamda 383 mürettebat var. Bize gemide yeterince sağlık önlemlerinin alındığı söylendi. Ayrı ayrı kamaralara yerleştirilmiş mürettebat. Geminin 1600 yataklı olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla en azından teorik olarak gemide yer var. Sağlık ekipleri kontrolleri yapmak adına gemiye gidiyor ve gerekli durumlarda mürettebatı karaya çıkardığı sağlık hizmetlerini burada veriyor. Tedavi için pozitif çıkanları kıyıya almışlar. Kaç kişiyi aldılar şu aşamada açıklamadılar.“ ifadelerini kullandı.

Seyahati organize eden Türk firması açıklama yaptı

Gemiyi kiralayan Türk firması "Miray International" şirketi konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından şu açıklamada bulundu:

Sevgili arkadaşlar ve değerli Aileleri,
"İçinde bulunduğumuz ve tüm dünyanın üzerine kabus gibi çöken Covid-19 maalesef herkes gibi bizleri de olumsuz etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir.
Son birkaç gündür internet üzerinden yapılan gayri ciddi ve aslı olmayan yorumlar, gemide çalışan personelimizi ve ailelerini üzmekten ileri gitmemektedir.
Bu sebep ile tekrar yinelemek isteriz ki;
9 Mart tarihinde Çeşme limanından gerekli yiyecek ve içecek ikmali yapan gemimiz daha sonra 160 kişisi Türk ve geri kalan 223 farklı milletten personelimiz ile İspanyadaki operasyonumuz için yola çıktı. Seyrin 4. gününde İspanya hükumetinin ülke çapında almış olduğu tedbirler ve sokağa çıkma yasağı sebebi ile projemiz ertelenmiş ve gemimizin yanaşması mümkün olmamıştır. Bu durumun akabinde gemimiz rotasını Türkiye ye çevirmiş ve bu sure zarfında yetkili makamlara yapılan yanaşma ve tahliye başvuruları incelenmiş olup; sadece Türk vatandaşları için alınan denizde tahliye kararını üzülerek personelimizin can güvenliği gerekçesi ile kaptanımız ve şirketimiz kabul etmemiştir.
Bu sebeple rotamızı zaruri Yunan kara sularına çevirmek zorunda kaldık. Her gün değişen uygulama ve kararlar tabi ki de Yunanistan’da da karşımıza çıktı. Pire limanına yaklaştığımız gün Yunanistan da sokağa çıkma yasağı ve yarı sıkı yönetim ilan edildi. Bu süreçte gerek Türkiye konsolosluğu gerekse Yunan makamları ve diğer tüm ülke konsoloslukları ile yakın temas içinde bulunduk ve hala temas halindeyiz. Gemide geçen 23 günlük sure zarfında, personelimizde soğuk algınlığı/grip şikayetleri dışında ciddi olan herhangi bir sağlık problemi yaşanmamıştır. Sadece İsviçre vatandaşı olan personelimizin önceki yıllarda da benzeri görülen kronik sağlık problemlerinin nüksetmesi sebebi ile Yunan makamlarından özel izin alınarak hastaneye kaldırılmıştır. Kendisine gereken tedaviler uygulanmakta olup, gözlem altında tutulmaktadır. Şirketimiz de bu sureci takip etmektedir.
Hiçbir şekilde gemide herhangi bir kumanya sorunu yoktur.
Konuyu gece gündüz yakından takip ediyor olup en makul ve yakın zamanda tüm personelimizin ülkelerine dönmeleri için gereken yapılacaktır."





Kaynak: www.gemipersoneli.com
Eklenme tarihi: 03.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YENAL Denizcilik
 EDITH Yatçılık
 OZI Yatching
 KALKAVAN Transpor..
 SANTRA Denizcilik..
 MEGA-MAR Denizcil..
 ALATURKA Cruises
 EGE BİRLİK Taşıma..
 NAMAR Denizcilik
 MARTRANS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim