Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kocaeli limanlarına gelen 46 gemiadamı karantinada
Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan karantina sürecinin başarı ile yürütüldüğü ifade edilerek, Koceli limanlarına gelen gemilerden inen 46 gemadamının karantina gözlem ve incelemesinin devam ettiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında uygulamaya konulan karantina süreci İlimizde başarı ile yürütülmektedir.

18.03.2020 tarihinde Avrupa ülkelerinden (Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda) İlimize gelen ve İzmit İlçemizdeki 4 KYK Yurduna (Canfeda Hatun Öğrenci Yurdu, Ali Fuat Cebesoy Öğrenci Yurdu, Şerife Gelin Öğrenci yurdu ve Gazi Süleyman Paşa Öğrenci Yurdu) yerleştirilen 859 misafirimizin ihtiyaçları ivedilikle karşılanmış, bir gün sonra 19.03.2020 tarihinde de Macaristan ve Tunus’tan gelen 36 misafirimizle birlikte karantinaya dahil olan kişi sayımız 895 olmuştur.

Bakanlığımız talimatları kapsamında Vali Yardımcımız başkanlığında oluşturulan Komisyon marifetiyle süreç yönetilmiştir.

AFAD İl Müdürlüğümüz yurtlardaki hizmetlerin genel koordinasyonu ve temizlik işlerini, İl Sağlık Müdürlüğümüz yurtlarda görevlendirdiği başhekim yetkisine haiz hekim başkanlığında sağlık kontrollerini, İl Emniyet Müdürlüğümüz güvenlik tedbirlerini, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz yurtlardaki rutin işleyişi yönetmiş, KIZILAY Şube Başkanlığımız misafirlerimizin gıda ve beslenme ihtiyaçlarını, İl Müftülüğümüz ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz psikososyal destek hizmetlerini karşılamış, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz de kurumlarımıza lojistik destek katkısı sunmuştur.

01.04.2020 tarihinde karantina süresi dolan 859 kişilik ilk misafir grubuna ve bir gün sonra süresi dolan 36 kişilik gruba 14 gün karantinada bulunduklarına dair belge verilerek ve karantina süreçlerini 14 gün boyunca evde devam ettirmeleri yönünde Onam Formu imzalattırılarak tahliyeleri gerçekleştirilmiştir.

261 vatandaşımızın ilimizden intikalleri 67 farklı ile AFAD Başkanlığınca kiralanan otobüslerle yapılmış olup, diğer vatandaşlarımız kendi imkânları ile yurtlarımızdan ayrılmıştır. İstanbul ilinden uçak ve benzeri nakil vasıtaları ile ikametlerine gitmek isteyenler Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait araçlar ile İstanbul Havalimanı ve Harem Otogarına intikal ettirilmiştir.

İlimiz limanlarına gelen gemi adamları farklı günlerde 6 grup halinde Gazi Süleyman Paşa yurdumuza yerleştirilmiş, toplam 46 gemi adamının karantina gözlem ve incelemesi devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."



Eklenme tarihi: 05.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GM Denizcilik Kur..
 NİSA Uluslararsi ..
 AR-GAZ
 TAN Tanker
 CANAS Petrol ve G..
 DİZMAN Denizcilik
 EGE KUMANYA
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 DENİZSAN
 JASMİNE COURT Hot..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim