Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Turizmcileri nefes kredisi bekliyor
Açıklanan ekonomik destek paketlerinden umduğunu bulamayan özellikle turizm ağırlıklı faaliyette bulunan denizcilik sektörü, 'Nefes Kredisi' bekliyor.

Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 25'inin denizcilik sektöründen sağlandığını belirten sektör temsilcileri, koronavirüs salgını nedeniyle denizcilik sektörünün çok ağır yara aldığını belirttiler.

Günübirlik tur tekneleri ile ticari teknelerin pervanelerinin dönmediğini, şu anda Antalya körfezinde hiçbir teknenin bulunmadığını ifade eden denizciler, bakım ve onarımı sona eren teknelerin de denize zorunlu olarak ineceğini kaydettiler.

Antalya'da 650'ye yakın günübirlik tur ve ticari tekne, 285 su altı ve su üstü spor işletmeleri bulunduğunu, bu işletmelerin aileleri ile birlikte 25 bine yaklaştığını anlatan sektör temsilcileri, şöyle konuştu.

''Turizm sezonu uzayacak. Turizm Bakanı Mayıs ayı sonunu işaret etti. Alman hükümeti vatandaşlarına Temmuz ayına kadar tatile çıkmama konusunda uyardı. Alman vatandaşları yöneticilerini dinler. Yani 2020 yılı turizm açısından kayıp yıl olacak. Balıkçı barınakları ve marinalar tekne bağlama kira bedellerini uzatmıyor. En azından tekne ve yat bağlama kiraları Ekim ayına ertelenmeli. Bugüne kadar açıklanan Ekonomik Destek paketlerinde denizcinin D'si yok. 17 büyük sektöre destek var, denizcilere destek yok.''

IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin de, Genel merkez ve şubeler olarak denizcilik sektörünü rahatlatacak düşük faizli 'Nefes Kredisi' sağlanması konusunda çalıştıklarını bildirdi.

Bankaların ekonomik destek paketinden yararlanmak isteyen işletmelerin taleplerini karşılamadıklarını ifade eden Çetin, ''Sayın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bankaların tutumunu eleştiriyor. DTO üyelerine faaliyet belgesi düzenlenerek 50 ile 150 bin lira arasında düşük faizli Nefes Kredisini bekliyoruz'' dedi.




Kaynak: Dünya (Fikri Cinokur)
Eklenme tarihi: 10.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARZU Denizcilik v..
 GULET POINT Yacht..
 BORA Denizcilik S..
 UMDE Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 SAMSUN Shipping
 MİNERAL den. san ..
 MEGA-MAR Denizcil..
 TİM Gemi Mühendis..
 ARKAS holding
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim