Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemilerde mahsur kalan mürettebat zihinsel ve fiziksel problemlerle karşılaşıyor
Gemi yöneticileri, koronavirüs pandemisi sırasında gemilerde mahsur kalan mürettebatın moralini artırmak için oyunlar, yarışmalar ve barbekü gibi ekstra aktiviteler düzenliyor.

Bu durum, endüstrinin, uzun süredir dinlenememiş mürettebatın geminin sorumluluklarını güvenli bir şekilde yerine getirmeleri için psikolojik baskı altında zihinsel ve fizikel olarak fazla yorgun olmaları endişesine dayanıyor.



Çoğu gemi yöneticisi, geniş bant bağlantısını geliştirerek onlara danışmanlık ve tavsiye için günün her saatinde yardım hatlarına ve sağlık personeline erişim sunuyor ve evleriyle ücretsiz görüşme yapmalarına izin veriyor.

Mürettebat refah kurumu ISWAN, birtakım egzersizler ile aktif kalmanın yanı sıra dua ve meditasyon için sessiz zaman tavsiye ederek onları güçlü kalmaya davet etti. Bu görünmez tehdit karşısında haber tüketimini sınırlandırmak da teşvik edildi.

"Yorgunluk riski kesinlikle var"

200 gemiye teknik yönetim sağlayan Singapur merkezli Thome Group’un şu anda denizde yaklaşık 5.500 mürettebatı var ve bunların %11’inin sözleşmeleri vadesini geçmiş. Bu, Mayıs sonuna kadar %18’e çıkacak. Baş yönetici Olav Nortun, İngiltere’nin Lloyd’s List’inde gemide daha uzun süre kalmanın zor olacağını söyledi.

"Yorgunluk riski kesinlikle var" dedi ve şirket mürettebatın durumu yönetebilmesi için düzenli sağlık kontrolleri ve tatbikatlar yapıyor.

Yönetici, "Mürettebatın zihnini meşgul ederek krizden çıkarmak için fotoğraf yarışmaları, en iyi egzersiz seansı veya Covid-19 hazırlıklarında en iyi çaba gibi farklı ödüller sunan haftalık etkinlikler düzenledik." dedi.

"Onlara ulaşmak tamamen bizim sorumluluğumuz."

Şimdilik, ana fikir liman gecikmeleri ve daha az denetim dolayısı ile mürettebatın karşılaştığı stresleri azaltmak.

V Group’un sağlık ve güvenlik direktörü Matt Dunlup, yakın zamanda BIMCO Web Semineri’nde mürettebatın durumunu anladıklarını ve başa çıktıklarını ancak süreler uzadığı takdirde bunun böyle devam edemeyeceğini belirtti.

"Deniz emniyeti tehlikeye giriyor"

"Denizde uzun süreler geçiren denizcilerin zihinsel sağlık sorunları önemli ölçüde artıyor ve üzerinde seyrettikleri gemilerin emniyeti de tehlikeye atılmış oluyor." dedi. Şirket günde 600 gemiyi idare ediyor.

"Hükümetlerin denizcilerin hareketlerine, seyahatlerine ve mürettebat değişikliğine izin verecek politikalar yürütmeleri gerekiyor." Diyerek bu aşamada sadece bir kavram olmasına rağmen endüstriyi eski haline geri çevirme birlikteliği için ilerleme kaydedildiğini söyledi.

İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olan Denizde İnsan Hakları, denizcilerden geribildirim aldığını, aşırı yorgun olan en az 9 denizcinin işe ara vermek için hem zihinsel hem de fiziksel açıdan çok geç kaldığını söyledi.

Açıklamaya göre, zihinsel yorgunluk ve güvelik endişesinin yanın da bir de karaya oturma, ailelerini desteklemek için evlerine gidememek gibi korkular da doğuyor. Bu bazıları için depresyona neden olabilir.

Kimliği belirlenemeyen bir denizci, altı aydır, yani normal sözleşme süresinden 2 ay fazla sürede gemide olduğunu belirtti.

Denizcilik endüstrisinin, denizcilerin bu küresel sağlık krizi sırasında seyahat kısıtlamalarından muaf tutmaya çağrılmasına rağmen henüz resmi bir karar alınmamış olup net ve tutarlı bir yaklaşım da bulunmamakta.

Bazı ülkelerde, kurallar eyaletten eyalete farklılık göstererek lojistik operasyonları için büyük zorluklar doğuruyor.

IMO'dan "pragmatik yaklaşım" çağrısı

Uluslararası Denizcilik Örgütü sözcüsü, denizcilerin ülkelerine geri dönmesi ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Örgütün Genel Sekreteri Kitack Lim, geçtiğimiz günlerde mürettebat değişimi yapılamadığından ssöz ederek mürettebatın ülkelerine gönderilememesinden endişe duyduğunu belirtti.

IMO hükümleri pragmatik bir yaklaşım benimsemeye çağırdı.





Kaynak: seanews
Eklenme tarihi: 06.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 IBC Güler Dış Tic..
 EMİROĞLU Denizcil..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 KAYRAPORT Liman I..
 TANGO Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 KURŞUN Denizcilik..
 CREWMEDITERRENIAN..
 AKAR Deniz
 ÇAVANOZ Motor
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim