Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Mürettebat değişikliklerinde yeni protokoller imzalandı
Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO- International Maritime Organization), COVID-19 salgını sonucunda denizcilik sektörünün karşılaştığı en büyük sorunlardan olan gemilerin personel değişimleri ve sözleşmelerinin bitiminden sonra evlerine dönebilmeleri ile ilgili hazırlanan bir dizi protokolün, IMO Genel Sekreteri Kitack Lim tarafından imzalandığını duyurdu.

Açıklamada, imzalanan protokollerin, deniz taşımacılığı endüstrisinin çeşitli sektörlerini temsil eden küresel derneklerin geniş bir kesiti tarafından hazırlanan protokoller olduğu ve gemi mürettebatı değişikliklerinin COVID-19 salgını sırasında güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için tasarlanmış genel önlemleri ve prosedürleri içerdiği belirtildi.

IMO, taşımacılık şirketlerinin, kendileri için geçerli önlemlere geniş ölçüde uymaları ve bunları uygulaması halinde mürettebat değişikliklerinin gerçekleşmesi adına hükümetler ve ilgili makamların mümkün olan her şeyi yapması gerektiğini söyledi.

Geniş kapsamlı olarak hazırlanan protokoller; denizcilik idareleri ile sağlık, gümrük, göç, sınır kontrolü, liman ve sivil havacılık otoriteleri gibi diğer ilgili ulusal makamlara önerileri içeriyor. Protokollerde; mürettebat acenteleri ve denizciler dahil olmak üzere nakliye şirketleri, acenteleri ve temsilcilerinin rollerini göz önünde bulundurarak, gemi mürettebatı değişiklikleri için seyahat operasyonlarında da yer alan limanlara, havaalanlarına ve havayollarına kadar yapılması gerekenler belirtiliyor.

Konu ile ilgili Genel Sekreter Lim tarafından yazılan ve IMO tarafından tam metni yayınlanan mektupta ; "Nakliyeciler ve denizciler, küresel tedarik zincirleri için hayati öneme sahiptir. Her ay, güvenlik, mürettebat sağlığı ve refahı ile yorgunluğun önlenmesi için uluslararası denizcilik düzenlemelerine uyulmasını sağlamak üzere, faaliyet gösterdikleri gemilerde bulunan yaklaşık 150 bin denizcinin değiştirilmesi gerekmektedir. Ancak, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle, çok sayıda denizci, uzun süren deniz seferlerinden sonra sözleşmeleri bittiği halde, aylarca denizde, gemilerde, hizmetlerini uzatmak zorunda kalıyorlar. Bu, hem denizcilerin güvenliği ve refahı hem de deniz ticaretinin güvenli sürdürülmesi açısından devam ettirilemez." ifadeleri yer aldı.

Mürettebat değişikliği ve ülkesine geri dönüş protokolleri ICS, IAPH, BIMCO, IFSMA, INTERTANKO, P&I Kulüpleri, CLIA, INTERCARGO, InterManager, IPTA, IMCA, INTERFERRY, FONASBA, ITF ve WSC tarafından hazırlandı. Ayrıca Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA)'nin verileri de dikkate alıındı.

İlgili protokolü için TIKLAYINIZ (İngilizce)



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 12.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİDYEN Denizcil..
 UMDE Denizcilik
 KALAMIŞ Denizcili..
 GOODHOPE Shipping
 ALUNA ESTATES S.A
 YEĞİNER SHIPPING ..
 GÜNGÖR Denizcilik
 CEM Shipping
 KDE Marine
 ATLAS Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim