Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bayram'da sokağa çıkmak yasak !
Korona virüs tedbirleri kapsamında, Ramazan bayramı süresince arife günü dahil 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır." dedi.

SEYAHAT YASAĞI 15 GÜN UZATILDI

Korona virüsü yayılım riski taşıyan ve uzun bir süredir giriş-çıkış kısıtlaması uygulanan 15 ilde seyahat yasağı 19 Mayıs Salı gününden itibaren 15 gün daha uzatıldı.

Bu kapsamda, Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına 15 gün daha devam edilecek.

Bu illerde seyahat kısıtlamasının uzatılması ya da sonlandırılması konusu ilerleyen günlerde belirlenecek. Önceki genelgelerde belirtilen şartları taşıyan kişiler, ilgili kurumlardan alacakları özel izinlerle seyahat edebilecek.

****************

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası koronavirüs tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamalardan satırbaşları şu şekilde,

'HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK'

Bu hafta Kabine toplantımızın en önemli konusu corona salgınıyla ilgili gelişmelerdi. Salgınla mücadelemiz başarı ile sürüyor. Ancak bizim sadece salgının üzerinden gelmemiz yetmiyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada çözümüyle mümkündür. Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya kapatıp salgının bitişini bekleyemeyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz. Evimizden çıkıp girene kadar maske takmayı alışkanlık haline getireceğiz. Ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Dezanfektan ürünlerini sıkça kullanacağız. Maske mesafe temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmezi olacaktır.

'ARTIK SALGIN HASTALIKLARA KARŞI DAHA HAZIRLIKLIYIZ'

Hastanelerimizde tedavi gören vaka sayısı oldukça düşük seviyededir. Sağlık alt yapımızı daha güçlediriyoruz. Başakşehir'deki şehir hastanesini perşembe günü açıyoruz. Hastanenin ismini Çamsakura koyuyoruz. Çam bizi temsil etsin, sakura da Japonya'yı temsil etsin.Son iki ayda elde ettiğimiz tecrübeler sayesinde hem teşhis tedavi konusunda bilgi birikime sahip olduk. Yeşilköy ve Sancaktepe'deki hastaneler tamamlanmak üzere artık koronavirüs ve ya benzere salgın hastalıklara karşı eskisinden daha hazırlıklı durumdayız.

'NORMALLEŞME TAKVİMİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Bunu başarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Normalleşme takviminin vaka sayısının çok daha aşağı düşmesiyle mümkündür. Olumsuz bir gelime olursa bazı tedbirleri daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Normalleşme takvimini adım adım hayata geçiriyoruz. Geçen hafta, berber kuaför AVM gibi yerler yeniden faaliyet geçti. Genel olarak bu uygulamanın iyi gittiğini görüyoruz. Halen 15 ilimizde Cumartesi gününden beri devam eden sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

5.5 MİLYON VATANDAŞA DESTEK

Ülkemizin önemli üretimi olan çay hasatının sıkıntısız gerçekleşmesini sağlayacağız. Salgın döneminde alınan tedbirlerde olumsuz etkilenen vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. 5,5 milyon vatandaşımıza biner lira destek sağladık. Sanayicimizden esnafına kadar vergi sigorta, sigorta primi ve taksitlerinin ertelenmesine birçok destek veriyoruz.

BAYRAMDA 81 İLE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

İLK CUMA NAMAZI 29 MAYIS'TA

29 Mayıs Cuma günü öncelikle valilikler ve müftülüklerle ilgili şartları uygun camileri ibadete açıyoruz. Bu cemaatle namazı tabiki kurallar içerisinde ifa edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılı Eylül ayında başlayacaktır. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir. Çarşamba günü 23. dönem adli yargı hakim savcılarımızın kura törenine video konferans yöntemiyle katılacağız.

Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın her biri sorumluluk alanlarıyla ilgili yoğun çalışmalar sürüdürüyor. Salgın sonrası ekonomik ve siyasi iklimin planlarını şimdiden yapmaya başladık. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz. Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha kısa sürede geri alma niyetindeyiz.




Eklenme tarihi: 18.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARVEL Uluslarara..
 THH Shipping
 ARMADOR Denizcili..
 YILMAR Denizcilik..
 GENÇER Denizcilik
 MERSİN Deniz ve T..
 FATOGLU Gıda San...
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 TRİO Denizcilik
 ESENKIYI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim