Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Dünyanın ilk online gemi ihalesini Türk firması kazandı
Dünyada ilk kez düzenlenen online canlı gemi ihalesinde en yüksek teklifi Esenyel & Partners'in temsil ettiği şirket verdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen online canlı gemi ihalesine katılan Esenyel&Partners Hukuk Şirketi Kurucu Ortağı Selçuk Esenyel, müvekkili adına en yüksek peyi vererek ihaleyi kazandı. Zoom uygulaması üzerinden yapılan ihale hem dünya hem de sektör için bir ilk oldu.



Covid-19 epidemisinin yarattığı yeni düzen tüm dünyada etkilerini göstermeye başladı. Salgın sonrası insanlar hayat tarzlarını, şirketler ise çalışma biçimlerini değiştirdi. Bu değişiklik rüzgarından hukuk dünyası da nasibini aldı. Salgın öncesi mahkeme salonlarında katılımcıların hazır bulunmasıyla yapılan gemi ihaleleri online mecraya taşındı.

Güney Carolina’daki bir Amerikan mahkemesi, borcu nedeniyle tutuklanmış geminin dünyada ilk kez online video konferans üzerinden yapılmasına onay verdi.



Liberya bayraklı Evolution gemisi Yunan bir armatörün işletmesindeyken borçlarından dolayı Amerika’nın South Carolina eyaletindeki Charleston’da tutuklandı. Charleston Mahkemesi geminin ihale yoluyla satılmasına karar verdi ve satışı gerçekleştirmek üzere uluslararası üne sahip gemi satış brokeri CW Kellock & Co’u yetkilendirdi.

Amerikan Liman Başkanı gözetiminde satış prosedürlerini hazırlayan CW Kellock, Covid-19 nedeniyle ihalenin Zoom üzerinden yapılmasını teklif etti ve bu teklif mahkeme tarafından kabul gördü. Zoom uygulaması üzerinden yapılan ihale hem dünya hem de denizcilik sektörü için bir ilk oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen online gemi ihalesine katılan Esenyel&Partners Hukuk Bürosu, müvekkili adına en yüksek peyi sürerek ihaleyi kazandı. Belirlenen günde Zoom uygulaması üzerinden buluşan katılımcılara birer numara verildi. Online ihale yöntemine göre, A4 kâğıdına basılmış bu numara ekrana gösterildiğinde ihalenin yöneticisi ilgili tarafa söz verdi ve bu şekilde katılımcılar tekliflerini sundu.




Kaynak: denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 12.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNGÖR Denizcilik
 ESENKIYI Denizcil..
 DALSAN Liman İnşa..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 DOLFİN Denizcilik..
 ALERİA Denizcilik..
 ATLAS Gemicilik v..
 DERİN Gemi işl.sa..
 ALABANDA Deniz Ta..
 EMİROĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim