Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmirli vapurunun adını seçecek
İzmir'deki 7 denizcilik sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu İzmir İçin Denizcilik Kültürü ve Düşünce Platformu (İZDEM) tarafından, körfezde yolcu taşıyan 14 geminin isminin değiştirilmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak 10 şehir hatları vapurunun isminin belirlenmesi amacıyla Ekim ayında başlatılan ve 1 Ocak'ta sona erecek kampanya sporseverlerin çekişmesine sahne oluyor.

“İzmir Vapurunun Adını Seçiyor” ismiyle başlatılan kampanyayla ilgili bilgi veren Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Erginer, İzmirlilerin dikkatini denize çekmek amacıyla başlatılan kampanyanın, sporseverlerin çekişmesine sahne olduğunu söyledi.

Ankette İzmirlilerin 134 şehir ve kişi ismine oy verebildiğini, bir seferde 5 oy kullanılabildiğini ve aynı bilgisayardan 5 defadan fazla oy kullanılamadığını belirten Erginer, sonuçların yeni yılın ilk haftasında açıklanacağını, ilk 10 semt, ilk 10 şahıs isminin ayrı ayrı açıklanacağını bildirdi.

Kampanya ile İzmirlinin her gün bindiği vapurlara daha sıcak yaklaşmasını amaçladıklarını, körfez ulaşımında kullanılan teknelerin isimlerini İzmirlilerin tanımadığını belirten Erginer, şunları söyledi:

“İZDEM Platformu olarak yıllardır bindiğimiz Turyol yolcu motorlarının isimlerinin İzmirliler tarafından belirlenmesi gerektiğinden yola çıkarak böyle bir çalışma başlattık. Turyol Genel Müdürü Yunus Can, bu projemize sıcak baktı ve internet sitesinde altyapı çalışmalarına başladık. Ekim ayı başında internetten oylama başladı, ilk 1 ay yoğun oy kullanımı oldu, ama sonrasında yoğunluk azaldı. Amacımız İzmir halkının dikkatini denize çekmek, vapurları İzmirlileştirmekti, çünkü vapurların bağlama limanları hala İstanbul.”

FUTBOL SEVGİSİ VAPURLARA YANSIDI

Oylama sırasında spor kulüpleri taraftarları arasında çekişme yaşandığını belirten Erginer, şöyle devam etti:

“İzmirlilerin futbol sevgisi bu oylamada da öne çıktı. Özellikle Galatasaraylı taraftarlar kendi aralarında haberleştiler ve Metin Oktay'ın ismi ön plana çıktı. Hem İzmirli olması, hem de Galatasaray'da uzun yıllar top koşturmasıyla büyük ilgi gördü ve 46 bin 824 oyla ilk sıraya yerleşti. Fenerbahçeliler ise oylamada Şükrü Saraçoğlu'nu tıklamışlar. Sonraki iki sırada İzmir'in iki köklü kulübünün ismi var, ama aynı zamanda semt ismi. Ama Karşıyaka-Göztepe çekişmesi bu oylamada da kendini hissettirdi. Göztepeliler daha çok oy kullandı sanırım ve 40 bin 302 kişi Göztepe'ye, 21 bin 991 kişi ise Karşıyaka'ya oy vermiş. Oylamada daha sonra eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Güzelyalı, Alsancak ve Bornova isimleri yer alıyor. Hasan Tahsin, Yörük Ali Efe, Kubilay, Kordonboyu da oy verilen seçenekler arasında bulunuyor. “

Emrah Sezginer, duyarlı bütün İzmirlilerin bu kampanyaya katılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 30.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ROYALMAR Denizcil..
 ADECCO Hizmet ve ..
 GRUP İSTANBUL
 DADAYLILAR
 ÜSTÜN Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 CİHAN Gemi Elektr..
 DENSA TANKER İşl...
 BABAYLON Hotel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim