Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Akbük Limanı, kapatılmayla karşı karşıya
Kuşadası Liman Başkanlığı, kiralama yapılamadığı için ruhsat alamayan Akbük Limanı'nın boşaltılmasını istedi. Akbük Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celalettin Erol, “İşletme izni için her türlü başvuruyu yaptık ama izin verilmedi. 150 tekne sahibi sıkıntılı bir sürece girdi” dedi.



Didim’in Akbük Mahallesinde bulunan, balıkçı teknelerinin yanı sıra ticari olta balıkçılığı yapan tekneler ile şahıs teknelerinin bağlandığı Akbük Limanı, kapatılmayla karşı karşıya kaldı. Kiralama yapılamadığından dolayı işletme ruhsatı alamayan Akbük Limanı'na tebligat gönderen Kuşadası Liman Başkanlığı, limanın 7 gün içerisinde boşaltılmasını istedi.

"HERKES MAĞDUR OLACAK"

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Akbük Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Celalettin Erol, “Maalesef Kuşadası Liman Müdürlüğü bir hafta içinde limanı terk etmemizi istiyor. Ancak bunlar hesapsız işler. Kiralama yapılamadığı için işletme ruhsatı alamadık. Ancak ecrimisil ödüyoruz. İşletme izni için her türlü başvuruyu yaptık. Bizler de sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Su ürünleri kooperatifimizin 78 üyesi var. Bir o kadar da olta balıkçısı vs var. Balıkçı olmak kolay değil. Balıkçı da kolay yetişmiyor. Bu insanlarda yılların emeği var. Çık demek kolay. Nereye gidecek bu insanlar? Alternatif barınma yeri göstermeden bu kadar insanı mağdur etmek doğru bir mantık mı? Kime hizmet ediyorlar? Bu limanın boşaltılması kimin işine yarıyor? Pandemi ortamında bu işler doğru işler değil. Yaklaşık 150 tekne sahibi sıkıntılı bir süreç yaşıyor, herkes mağdur olacak" dedi.

“BALIKÇININ HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ”

Sorunu çözmek için çabaladıklarını söyleyen su ürünleri kooperatifinin 10 yıllık tecrübeli başkanı Celalettin Erol, “Bizler sorun çıkaran insanlar değil, tam aksine mevcut sorunlara çözüm bulmaya çalışan kişileriz. Öncelikle herkes şunu çok iyi bilsin ki, balıkçının hakkını kimseye yedirmeyiz. Sorunun çözümü için üyelerimizi topladık. Ankara’dan Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz ile Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ramazan Özkaya’yı Akbük’e davet ettik. Sağ olsunlar bir dediğimizi ikiletmediler. Bizleri kırmayarak derhal Akbük’e geldiler, sorunları görüştük. Bizlere destek olacaklarını ve balıkçıların hakkını kimseye yedirmeyeceklerini, buranın balıkçı barınağı olduğunu söylediler. Mücadelemiz sürecek. Ben bu vesile ile bizleri kırmayarak Akbük’e gelip bizlere desteklerini beyan eden Sayın Turgay Türkyılmaz ve Ramazan Özkaya’ya çok teşekkür ediyorum. Güneş balçıkla sıvanmaz. Adaletin yerini bulacağından da hiçbir kuşkumuz yok. Akbük Balıkçı Barınağı balıkçılarındır ve öyle de kalacak” ifadelerine yer verdi.




Kaynak: Aydın Ses gazetesi
Eklenme tarihi: 17.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İDÇ Denizcilik
 DOKA MARİN Gemici..
 ORSA Tanker İşlet..
 CENKER Denizcilik..
 İS-BİR Denizcilik..
 ELİT Denizcilik S..
 RİMİT Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 ER Gemicilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim