Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya’da hipersonik silahlı iki denizaltının yapımına başlandı
Rusya'dan gelen açıklamada, hipersonik silah taşıma kapasitesine sahip iki denizaltının yapımına başlandığı belirtildi.

Sevmaş gemi yapım tesisi Genel Müdürü Mihail Budniçenko, Rusya lideri Vladimir Putin ile video konferans yoluyla yaptığı görüşmede tersanede hipersonik silah taşıma kapasitesine sahip ‘Voronej’ ve ‘Vladivostok’ adlı iki yeni denizaltının yapımına başlandığı bilgisini verdi.



Bu arada Kırım’ın Kerç kentindeki tersanede iki amfibi geminin yapımının başlama törenine katılan Putin ise yeni nükleer denizaltıların Rusya’nın savaş becerilerini güçlendireceğini belirtti:

“Kerç’te iki evrensel amfibi geminin yapımına başlandı. St. Petersburg’daki Severnaya Verf tersanesinde iki fırkateyn, Severodvinsk’teki Sevmaş tesisinde ise iki nükleer denizaltı yapılıyor."

Yeni gemilerin gelişmiş silahlar, kontrol ve uzun mesafe iletişim sistemleriyle donatılacağını kaydeden Putin, son 8 yılda Rusya’nın donanmasına çeşitli sınıflardan 200’ün üzerinde gemi ve deniz aracı katıldığını hatırlattı. Rus lider ayrıca şimdiki çalışma temposunun korunması durumunda filodaki yeni gemi oranının 2027’ye kadar yüzde 70’e ulaşacağının altını çizdi.

‘Kırım’daki savunma sanayi tesislerine devlet desteği sağlanacak’

Kırım’daki savunma sanayi tesislerinin sipariş yükünün fazla olduğunu ve bu işletmelere destek sağlanacağını söyleyen Putin, şöyle konuştu:

“Sipariş yükünü arttırmaya çalışıyoruz, bu bariz bir gerçek. Kırım’da savunma sanayi sektörü ile ilgili siparişler oldukça fazla.”

Savunma sanayi tesislerine desteğin federal program çerçevesinde sağlandığını hatırlatan Putin, “Bu program 10 yıl önce başlatıldı, zamanında yapıma geçildi, zira savunma sanayi sektörünün altyapısının önemli bir kısmı yeniden donatıldı” dedi ve şöyle devam etti:

“Gerçi özel şirketler için bir takım sorunlar söz konusu. Eğer devlet özel bir işletmeye yatırım yapıyorsa doğal olarak, iş sahibinin girişimin hisselerinin bir kısmını devretmesini bekler. Aksi halde devlet özel girişimciye hediye etmiş olur.”

Birçok özel girişimcinin bu şekilde çalışmayı kabul ettiklerini, hatta bazen çoğunluk hissesinden imtina ettiklerini söyleyen Putin, ekledi: "Kırım’daki işletmelerin sipariş yükünü kesinlikle arttıracağız.”




Kaynak: Sputniknews
Eklenme tarihi: 20.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEKNOMARİN Denizi..
 DELTA NAVIGATION ..
 HANMAR Denizcilik
 MUÇO Yatçılık San..
 EDITH Yatçılık
 YALTUR
 MEGAMAR Denizcili..
 YAĞCI Denizcilik
 MİLLER&FLAMA Deni..
 ALFA tanker & ACM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim